Præst bag forlig om sexovergreb

Han fortæller, det var op til forældrene at afgøre om myndigheder skulle inddrages

Foto: Henrik Bo Aalborg Menighedscenter <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo Aalborg Menighedscenter Foto: Henrik Bo

AALBORG:Præst og leder af frikirken Aalborg Menighedscenter, David Hansen, fandt det mest rigtig at indkalde til et forsoningsmøde om det overgreb, som en 24-årig mand i 2007 begik mod en den gang 12-årig pige, da præsten i 2008 fik kendskab til det.

I mødet deltog mandens og pigens forældre, som alle var med i Aalborg Menighedscenter, og præsten fandt ikke anledning til at involvere myndighederne.

- Vi overlod det til familierne selv at beslutte, om der skulle ske mere. På mødet drøftede familierne situationen og indgik et slags forlig, siger David Hansen til NORDJYSKE Stiftstidende.

Tirsdag blev den 24-årige mand i byretten i Aalborg idømt to års psykiatrisk sexologisk behandling for blufærdighedskrænkelse og anden kønslig omgang end samleje begået mod den 12-årige pige i 2007 men også for tilsvarende overgreb mod to piger på seks og otte år begået i 2010.

Pigen betroede sig til lærer

Forsoningsmødet i frikirken blev arrangeret i 2008.

Pigen havde betroet sig til en lærer på den private skole, hvor hun gik.

- Læreren kom også i menigheden og gik videre til mig med pigens betroelser. Da vi alle kom i menigheden, så jeg ikke andre valg end at sætte os alle sammen, forklarer David Hansen.

Bedst for pigen

Under retssagen kom det frem, at under mødet i frikirken tilbage i 2008 blev overgrebet ikke beskrevet som værende så krænkende som i byretten.

- På mødet blev der foretaget en vurdering af, hvad der var bedst at gøre for pigen. Jeg var ud fra informationerne ikke i stand til at vurdere, om der var foregået noget kriminelt eller ej, siger David Hansen.

Præsten kan godt forstå en holdning om, at den 24-åriges overgreb mod de seks og otte årige piger i 2010 kunne have været undgået, hvis manden var blevet indberettet til myndighederne efter mødet i 2008.

Bagklogskabets lys

- Ja, man kan altid efterrationalisere. I den givne situation stod vi med to store børn, og efter alle vurderinger var der ingen grund til at gøre mere ved det. Jeg har under opklaringen af denne retssag talt og samarbejdet med anklagemyndigheden, og den har ikke påtalt, at jeg har begået nogle fejl, siger præsten.

Han mener ikke at have haft pligt til at underrette myndighederne, fordi denne pligt først kom med stramningen af loven i 2010.

Men jurister hos Aalborg Kommune oplyser til NORDJYSKE, at underretningspligten for alle borgere også var lovbestemt i 2007.

Kommunen socialchef, Hanne Manata, kender ikke til den konkrete sag, men opfordrer alle borgere til at overholde deres underretningspligt og fortælle kommunen om mistrivsel hos børn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk