Prangende af Pang

Vendsyssel klar til DM-semifinalen efter flot sejr i Odense

Erik Pang bragte VEB i DM-semifinalen. Foto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Erik Pang bragte VEB i DM-semifinalen. Foto: Peter Broen Peter Broen

ODENSE:Optimismen holdt stik. Vendsyssel Elite Badminton (VEB) besejrede Odense i DM-kvartfinalen på udebane, og hollænderen Eric Pang markerede sig som matchvinder, da han to gange besejrede Viktor Axelsen og dermed fulgte op på sidste uges overraskende sejr i Swiss Open.

I det afgørende Golden Set var Eric Pang bagud med 10-11, men snuppede herefter fire point i træk og vandt 21-16. Hollænderen er normalt ikke en spiller, som viser de store følelser, men denne gang jublede han og blev fortjent omfavnet af sine lykkelige holdkammerater.

I den ordinære første herresingle havde Pang slået Axelsen 21-18, 22-24, 21-13.

- Pang spillede på et højt niveau i alle fire sæt. Han turde spille, bevægede sig godt og havde frækhed i sit spil. Samtidig er Viktor tydeligvis inde i en periode, hvor han ikke tror på sig selv. Han udstråler slet ingen spillelyst, siger VEB-sportschef Peter R. Jensen til klubbens hjemmeside.

- Helt vildt

Peter Mikkelsen og Yao Jie sikrede de to andre VEB-sejre. Yao Jie overlevede tre sætbolde i første sæt, inden hun vandt 23-21, 21-14 over Lene Clausen. Peter Mikkelsen besejrede Steffen Rasmussen 21-13, 21-19.

Sportschefen roser også Nikolaj Overgaard og Zvonimir Durkinjak, der stred bravt og ”kun” tabte 18-21, 18-21 til Mathias Boe og Nathan Robertson.

- Det var en holdindsats. Det er altid fedt at vinde i Golden Set, men følelsen er endnu bedre, når det sker på udebane i en DM-kvartfinale. Nu er vi blandt de fire sidste. Det er helt vildt. I grundspillet kæmpede vi hårdt for at undgå nedrykningsspillet, men i mellemspillet har vi gjort det rigtigt godt. Det kunne vi mærke mod Odense. Vi gik på banen med en energi, drive og tro på tingene. Odense havde derimod ikke vundet siden 3. december, fortæller Peter R. Jensen.

Semifinale på søndag

Søndag kl. 11 venter Skovshoved på udebane i DM-semifinalen, som sendes direkte på TV3 Sport 1. Her bliver det ikke mindst interessant at se Eric Pang mod ligeledes formstærke Jan Ø. Jørgensenn.

VEB er altså nu kun én sejr fra DM-finalen i Farum Arena. Skovshoved stiller dog op som storfavorit på søndag. Taber VEB, er sæsonen ikke slut. I givet fald venter en kamp om DM-bronze.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.