Preben Kaas-portræt

Kabaret med Rasmus Krogsgaard og Mickey Pless i AKKC

Skuespiller Rasmus Krogsgaard tegner i kabareten et kærligt portræt af Preben Kaas. PR-foto

Skuespiller Rasmus Krogsgaard tegner i kabareten et kærligt portræt af Preben Kaas. PR-foto

AALBORG:Det var i Aalborg det hele begyndte. Her blev Preben Kaas nemlig født i 1930, og selvom det efterhånden er mange år siden han gik bort, vender han for en stund tilbage til fødebyen.

I kabareten ”Bare én gang til”, der opføres i Det Lille Teater i Aalborg Kongres & Kultur Center onsdag 12. marts kl. 20, tegner skuespiller Rasmus Krogsgaard og komponist Mickey Pless i kabareten et kærligt portræt af Preben Kaas.

Multitalentet Preben Kaas medvirkede, til trods for manglende skuespilleruddannelse, i mere end 50 danske spillefilm. Bedst husker vi ham nok for rollen som den drikfældige Dynamit-Harry i Olsen Banden filmene og som den vittige fynbo Ole Sørensen fra lystspillene om Soldaterkammeraterne. Men han var så meget andet, end bare den sjove og komiske mand fra Aalborg. Han kunne også spille de mere alvorlige roller og havde desuden også et virke som både instruktør, manuskriptforfatter og direktør, ligesom han allerede fra barns ben optrådte på både teater, i film og i radioen.

”Bare én gang til” tager publikum med på en nostalgisk, indtagende og hjertevarm rejse i Preben Kaas’ nuancerede liv fra vugge til grav, et liv der både bød på op- og nedture og med- og modgang. Preben Kaas nåede at skrive og fremføre flere hundrede sange og monologer, og forestillingen bygger alene på ord, der enten er skrevet, sagt eller sunget af ham, hvilket vidner om hans alsidige repertoire. Kabareten fortæller om den almindelige danskers jagt på lykken og på det rigtige image. Dermed viser den også en rørende, varm og poetisk side af Preben Kaas.

Rasmus Krogsgaard og Mickey Pless er begge, ligesom Preben Kaas var det, velbevandrede inden for revybranchen. Kabareten instrueres af Jan Hertz, der ud over mange år i teaterbranchen, blandt andet også er kendt som instruktør af tv-serien Charlot og Charlotte samt film som Krummerne, Klinkevals og Den eneste ene.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.