Priskrig: Aalborg-København for 50 kr.

Busselskab tilbyder billetter til absolut lavpris, men man skal være hurtig

Abildskou har indledt en priskrig, så man nu kan køre med bus fra Nordjylland til København for kun 50 kr. Arkivfoto

Abildskou har indledt en priskrig, så man nu kan køre med bus fra Nordjylland til København for kun 50 kr. Arkivfoto

NORDJYLLAND:Busselskabet Abildskou har indledt en priskrig, så man nu kan køre med busrute 888 fra Aalborg til København for kun 50 kr.

Men man skal være hurtig, hvis man vil have fat i så billige busbilletter. Der er kun en eller to lavpris-billetter pr. afgang, oplyser selskabet.

Abildskou kalder sit nye tilbud for grønne billetter, og dem udbydes der 500 af hver uge på selskabets ruter mellem Jylland og København. Heriblandt ruten med afgang fra Aalborg.

De 500 lavprisbilletter sættes til salg online hver søndag ved midnatstid, og de bliver hurtigt udsolgt.

Skærpet konkurrence

Konkurrencen på busruter mellem Jylland og hovedstaden blev skærpet, da selskabet Rød Billet startede. Hos dem koster en busbillet fra Aalborg til København (via færge) 275 kr. for voksne og 199 kr. for studerende og pensionister.

Direktør Thomas Hintze fra Rød Billet betegner Abildskous grønne billetter til 50 kr. som ”en panikhandling”.

- Det er højst sandsynligt prisdumpning, for ingen kan tjene penge på at transportere folk mellem Sjælland og Jylland for en 50’er, siger Thomas Hintze til Ekstra Bladet.

Dyrere med tog og fly

Priskrig er der til gengæld ikke så meget af, hvis man i stedet vil køre med tog mellem Nordjylland og København - eller foretrækker at flyve.

DSB tager 425 kr. for en enkeltbillet til tog mellem Aalborg og København, men hvis man er heldig og ude i god tid, kan man online købe en orange billet, hvor priserne starter ved 149 kr.

Skal man flyve mellem Aalborg og København, svinger billetpriserne. Et pristjek på nettet fredag eftermiddag viste, at de laveste priser for en enkeltbillet var 449 kr. hos Norwegian, mens SAS laveste priser for en enkeltbillet på ruten var 634 kr.

For få dage siden kunne man købe en flybillet fra Aalborg til København ned til 349 kr. hos Norwegian, så priserne varierer noget.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.