Landingsstel svigtede: Privatfly nødlandede i Aalborg

Tysk propelfly havde røg i cockpittet og defekt landingsstel. Flytrafikken i Aalborg Lufthavn var indstillet i flere timer

Jesper Ramsing
Et mindre Piper 4 personers privatfly nødlandede i Aalborg Lufthavn, hvorefter blev lukket ned indtil der blev ryddet op. Foto: Henrik Bo
Aalborg 14. december 2017 11:36 - Opdateret 14. december 2017 18:18

AALBORG: Et lille, tysk privatfly med fire personer ombord nødlandede klokken 11.35 i Aalborg Lufthavn. Først var der opstået røg i flyet, og senere svigtede landingsstellet.

Det oplyser vagtchef Poul Fastergaard, Nordjyllands Politi.

Alle fire personer slap uskadte, oplyser vagtchefen.

- I første omgang før vi en melding om, at flyet ville nødlande, fordi der var røgudvikling i flyet. Mens flyet er i luften ophører røgudviklingen, men det næste problem er så, at landingsstellet ikke virkede, og derfor blev der foretaget en kontrolleret nødlanding på maven, fortæller Poul Fastergaard.

Kontrolleret nødlanding

Flyet er et mindre propelfly af typen Piper 46, som var på vej til Oslo.

Morten Jensen, kommunikationschef på Flyvestation Aalborg, fortæller om forløbet op til havariet:

- Piloten aftaler sin landing med tårnet. Han laver en overflyvning i lav højde nogle gange, så der kan laves en inspektion af landingsstellet. Da han så lander, tager flyet asfalten på den helt rigtige måde og drejer rundt om sig selv på den måde, man kan forvente, siger Morten Jensen.

Udover lufthavnens eget beredskab var Nordjyllands Beredskab også til stede i lufthavnen. Indsatsleder Nils Eltzholtz fortæller, at nødlandingen gik helt efter planen.

- Det var en meget kontrolleret nødlanding. Piloten fløj lavt og langsomt, og lige inden han satte flyet ned, lukkede han for brændstoffet, fortæller indsatslederen og fortsætter:

- Man valgte at lande flyet på hovedlandingsbanen i stedet for i græsset, for at have så meget plads som muligt og undgå, at flyet gravede sig ned i jorden, siger Nils Elzholtz.

Flytrafik genoptaget

Derfor var al flytrafik stoppet i flere timer, og blev først genoptaget kort efter klokken 14, da oprydningen efter nødlandingen var afsluttet.

Havarikommissionen er underrettet om nødlandingen og skal nu undersøge de nærmere omstændigheder.

En charterflyvning fra Malaga endte med at måtte lande i Tirstrup, hvorfra passagererne blev kørt til Aalborg i busser. Flyet fløj bagefter til Aalborg for at hente de passagerer, der måtte vente i terminalen på at komme på ferie, mens banen blev ryddet. En enkelt aflysning fra Aalborg blev det til for Norwegian, der ikke kunne komme af sted til København - 28 af passagererne i flyet endte med at tage imod Norwegians tilbud om at blive kørt til København i bus.

Jesper Ramsing
Arkivfoto: Torben Hansen

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...