Energiselskaber

Projekt skal gøre bio- energi til succes

Kommuner og landboforeninger vil arbejde for større effektivitet

Bioenergi er eksempelvis træflis, der kan bruges af kraftvarmeværker.Arkivfoto: Peter Broen

Bioenergi er eksempelvis træflis, der kan bruges af kraftvarmeværker.Arkivfoto: Peter Broen

NORDJYLLAND:Fire nordjyske kommuner og en række landboforeninger er blandt deltagerne i et nyt projekt, som skal udvikle dansk bioenergi til en succeshistorie, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Projektet, der har et budget på 13 millioner kroner, har netop fået bevilget halvdelen i støtte fra EU’s fond for regionaludvikling, oplyser Videncentret for Landbrug, der har base i Aarhus.

Projektet har fået navnet Nordjyske Bioenergimodeller, og her er videncentrets eget bioenergiselskab, Blue Planet Innovation, også med. Direktør Olav Rasmussen fra selskabet siger:

- Der er et stort potentiale i bioenergien, men det kræver videndeling og udvikling af nye kompetencer, hvis mulighederne skal udnyttes optimalt.

- Det har det knebet med hidtil - både på produktions- og på afsætningssiden. Ved at få samlet alle interessenter i form af landmænd, energiselskaber, kommuner med videre kan vi lave nye og mere gennemtænkte modeller for bioenergi, påpeger Olav Rasmussen.

Han nævner eksempelvis, at både produktion, distribution og afsætning af energien skal være mere effektiv. Og det gælder, hvad enten energien har form af biogas, flis eller halm.

Deltagerne i projektet er Frederikshavn Kommune, Thisted Kommune, Vesthimmerlands Kommune, Mariagerfjord Kommune, HMN Naturgas, AgriNord, LandboThy, LandboNord og Ny Vrå Bioenergi.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst