Lokalpolitik

Protester mod store vindmøller

Indkalder til borgermøde 30. august om fem vindmøller der er planer om at rejse vest for Sæby

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Randi Funch mener, at byrådet kommer til at opgive vindmølleplanerne, fordi protestgruppen vil dokumentere, at det er sundhedsskadeligt at bo tæt på en vindmølle. ?Foto: Peter Broen.

FREDERIKSHAVN:Der skal for alvor argumenteres og protesteres mod vindmølleprojekt Tamholt.

Det mener den protestgruppe, som ikke ønsker de fem planlagte kæmpevindmøller nogensinde bliver opført på et område tre kilometer vest for Sæby, nærmere bestemt mellem Understed og Øksnehede.

Læserbrev i NORDJYSKE

Det første skridt var et læserbrev i NORDJYSKE stilet til politikerne i Frederikshavn Byråd, der har sagt godt for at der på området kan opstilles fem 131 meter høje vindmøller. Andet skridt var at møde op i spørgetiden i byrådssalen og stille fem forskellige spørgsmål til politikerne,

Tredje skridt bliver, at holde et borgermøde i Sæby Kulturhus 30. august. Hertil vil alle i byrådet modtage en personlig invitation.
Det oplyser Randi Funch, der er med i styregruppen af ”Protestgruppen mod Vindmølleprojekt Tamholt. Hun var en af de fem repræsentanter på byrådsmødet.

Mener at have dokumentation

- Vi lagde blandt andet mærke til at borgmester Lars Møller svarede, at hvis det kan dokumenteres, at det er sundhedsskadeligt at bo tæt på vindmøller, så bliver vindmølleprojektet Tamholt ikke til noget. Det mener vi, at vi kan dokumentere, siger Randi Funch.

Det vil blive et emne på borgermødet. Peter Prinds, der er pensioneret specialoverlæge skal netop orientere om de sundhedsmæssige forhold, og gennemgå, hvordan naboer til vindmøller mangler beskyttelse i loven.
Desuden er der et indlæg af Jan Williams Sorø, der gennem video og billeder illustrerer, hvilken indvirkning kæmpevindmøller har på mennesker og miljø.
- Vi har blandt andet den totalt fredede fugl Rød Glente i Tamholt, og vi ved, at røde glenter er omkommet ved at flyve ind i vindmøller. Det argument må politikerne også til at forholde sig til, siger Randi Funch.
Protestgruppen er naturligvis også at finde på facebook- hvor man netop har oprettet gruppen: Protestgruppen mod Vindmølleprojekt Tamholt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.