Protester mod udvisning af 13-årig

Den 13-årige pige har fået endeligt afslag på familiesammenføring i Danmark

Arkivfoto: Erik Refner, Scanpix 2017
Farsø 16. august 2018 15:36 - Opdateret 23. august 2018 07:31

FARSØ: En 13-årig pige fra Thailand, Aphinya Pechmuang, der lige nu går i en modtagerklasse på Farsø Skole, må ikke blive familiesammenført med sin thailandske mor i Danmark.

Moderen har de seneste fem år boet i Nordjylland sammen med sin danske mand, Heine Bøgelund Andersen, som hun giftede sig med i 2012. Datteren har boet hos sin mormor i Thailand indtil marts i år.

Familien havde håbet, at datteren kunne få familiesammenføring og dermed lov til at blive boende i Danmark, men det har de nu fået endeligt afslag på, og pigens skal sendes tilbage til Thailand senest mandag.

De seneste måneder har de håbet på at få familiesammenføring til Aphinya - men det fik familien i torsdags afslag på, og derfor skal hun senest på mandag være ude af landet.

- Det er afgørende ved vurderingen af kravet om vellykket integration, om barnets forælder i Danmark bevidst har valgt at lade barnet blive i hjemlandet, skrev Udlændingestyrelsen i en udtalelse til TV2 Nord i forbindelse med styrelsens sagsbehandling.

Sagen har vakt opsigt på de sociale medier, hvor der bl.a. er startet en underskriftindsamling på Facebook for at støtte familien og protestere mod hjemsendelsen, ligesom SF’s byrådsmedlem og 1. viceborgmester i Vesthimmerlands kommune Theresa Berg Andersen opfordrer hele byrådet i Vesthimmerland til at lave en samlet støtteerklæring.

SF’s nordjyske folketingsmedlem, Lisbeth Bech Poulsen, siger, at hendes parti vil stille forslag om, at barnets tarv skal stå centralt i loven og opfordrer alle nordjyske politikere til at stå sammen om at gøre det tydeligt, at den nuværende lov, hvor barnets tarv ikke har højeste prioritet, er umenneskelig og uacceptabelt og at loven skal laves om.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...