Provsten dygtiggør sig

Yvonne Nielsen Alstrup tage rorlov i tre måneder for at videreuddanne sig

Yvonne Nielsen Alstrup - på uddannelsesorlov. Foto: Henrik Louis

Yvonne Nielsen Alstrup - på uddannelsesorlov. Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Brønderslevs provst, Yvonne Nielsen Alstrup, lader i tre måneder præstekjolen hænge i skabet og lægger de provstelige forpligtigelser til side, for at dygtiggøre sig.

Hun er én af to provster i Danmark, der er bevilget uddannelsesorlov, og det sker i april, maj og juni, hvor hun færdiggør en lederuddannelse på Act2Learn på Lindholm Høje.

Hun begyndte på lederuddannelsen i 2008 på opfordring fra daværende provst Ole Skovgaard Sørensen, men da Yvonne Nielsen Alstrup i 2011 blev provst, måtte hun tage en pause med lederuddannelsen.

- Nu vil jeg så gerne gøre lederuddannelsen færdig, fortæller Yvonne Nielsen Alstrup, der skal skrive en afsluttede opgave på 40-60 sider, og som i slutningen af juni skal forsvare ved eksamensbordet.

Tidligere sognepræst i Asaa-Melholt, Peter Bandholm, er konstitueret i præstestillingen i Tolstrup-Stenum, Thise og Ø. Hjermitslev. Det er provst i Aalborg Nordre Provsti, Ole Rysgaard Madsen, der også er ferieafløser, der i de tre måneder afløser på provste-opgaverne i Brønderslev Provsti.

Peter Bandholm skal konfirmere de to hold konfirmander fra Tolstrup-Stenum Friskole, mens sognepræst Gitte Lykke Andersen, Brønderslev, konfirmerer Thise-eleverne, der går til konfirmationsforberedelse i Brønderslev.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.