Putins MC-ulve vil indtage Polen

Ramaskrig over russisk motorcykelklubs planlagte tur

En glad præsident Putin (med solbriller) sammen med Alexander Zaldostanov (th.), leder af den russiske motorcykelklub Nat-ulvene.  Foto: Scanpix <i>Scanpix Denmark</i>

En glad præsident Putin (med solbriller) sammen med Alexander Zaldostanov (th.), leder af den russiske motorcykelklub Nat-ulvene. Foto: Scanpix Scanpix Denmark

RUSLAND:Den russiske præsident Putin har nogle helt særlige venner i motorcykelklubben ”Night Wolves” (nat-ulvene).

Han har kørt MC-ture med dem under stor mediebevågenhed, og klubben har angiveligt nære forbindelser til præsidenten. Desuden har klubben støttet Putins militære operationer i Ukraine.

Og nu skaber ”Night Wolves” opstandelse i Polen. Som led i Ruslands fejring af sejren i Anden Verdenskrig vil Putins MC-venner køre i kortege gennem Østeuropa - samme rute som Den Røde Hær foretog for at trænge Hitlers nazi-styrker tilbage.

Nat-ulvenes motorcykeltur starter i slutningen af april og skal blandt andet rulle gennem Polen, inden målet er nået 9. maj: Berlin.

Men i Polen vækker den planlagte motorcykeltur vrede og forargelse.

Tusinder af polakker har varslet, at de vil forsøge at forhindre ”Night Wolves” i at køre ind over grænsen til Polen, skriver aljazeera.com.

al-Jazeeras omtale af MC-balladen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.