Frederikshavn

Rådhusparken vendes 90 grader

P-pladserne på Parallelvej skal vendes, biler skal have lov at køre på Rådhuspladsen, og Værkergrunden skal være Frederikshavns nye attraktive boligkvarter

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kommunens pengekasse rækker ikke til en ombygning af Ørnevejens Skole. - Hvis vi satte en bulldozer på Ørnevejens Skole, kunne vi sælge den i morgen. Men den oprindelige bygning er en af Frederikshavns smukkeste, og den har vi pligt til at bevare. Tiden må vise, hvad vi skal bruge den til, og her har vi som på Værkergrunden brug for hjælp fra private investorer, siger Anders Brandt Sørensen.

FREDERIKSHAVN:Der skal mere liv i Frederikshavn midtby.

Det skal der. De har snakket om det længe, men snak alene gør det ikke. Nu skal der ske noget. Noget drastisk.

Midtbygruppen har en plan. De vil fjerne p-pladserne langs Parallelvej ind mod den grønne plæne på Rådhusøen. Ja, du læste rigtigt. P-pladserne skal væk. Eller rettere: De skal vendes 90 grader og lægges i et bånd akkurat syd for Det Musiske Hus og have ind- og udkørsel fra både Parallelvej og Rådhus Allé.

Midt på den nye p-plads lægges et bånd, så området i ”gårdhaven” bag Det Musiske Hus også kan bruges til koncerter og lignende.

Biler på Rådhuspladsen

Det er bare én af idéerne i midtbyplanen.

En anden er, at lave kørebane og p-pladser på Rådhuspladsen, så gangbesværede borgere kan parkere lige uden for døren til Borgerservice. Taxaer skal have holdeplads ud for hoveddøren til Det Musiske Hus.

- Vi har fået en masse idéer fra borgerne via forskellige former for borgerinddragelse, og nu fanger bordet. Vi sætter os selv på spil og fremlægger nu vores forslag fra midtbygruppen, siger Anders Brandt Sørensen (S).

Som formand for plan- og miljøudvalget er han født medlem af gruppen, som også består af borgmester Birgit Hansen (S), byrådsmedlemmerne Frode Thule Jensen (V) og Flemming Rasmussen (DF), kommunaldirektør Mikael Jentsch og Jacob Børresen fra forvaltningen.

Legeplads og boldbane

Rådhusparken er på næsten 20.000 kvm., men den anvendes stort set kun til sidste skoledagsfester.

- Vi deler parken op i mindre rum. Nogle steder skal der være plads til boldspil. For eksempel som en del af Cup No. 1. Andre steder skal der være en god, gedigen legeplads. Ligesom på Kappelborg i Skagen, der er et forbillede. Der kunne også være plads til en skøjtebane, og så skal der være borde og bænke så folk i alle aldre kan sætte sig og nyde en kop kaffe, forklarer Anders Brandt Sørensen.

Klar til byjubilæum i 2018

Han bærer planen ind til de budgetforhandlinger, som starter i dag, og håber, at byrådet vil være med til at afsætte midler til første etape med p-pladserne. Og at hele planen kan være på plads, når Frederikshavn i september 2018 fejrer 200 år som købstad.

Værkergrunden

Værkergrunden vest for Rådhusparken er også en vigtig brik i planen. Værkergrunden er ved at blive rømmet. De gamle bygninger er utidssvarende og skal rives ned. Det åbner for helt nye muligheder på grunden, der ligger højt hævet og centralt lige midt i byen.

- Værkergrunden kan blive et centralt og meget attraktivt boligområde. Kommer vi op i tre etagers højde, er her havudsigt, siger Anders Brandt - der også har slået stregerne til et nyt stisystem, som kan lede eleverne fra Frederikshavn Gymnasium ned gennem Ternevej og videre ad en ny sti tværs over Værkergrunden, ned ad bakken og over Rådhus Allé, tværs gennem parken og ned til Hangårdsvej og gågaden. Igen et spørgsmål om at tænke øst-vest og bryde gågadens dominerende nord-sydgående trafik.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.