Vesløs

Rådne gulve og smadrede køkkener

Stenhøj I/S i Vesløs mener, at Udlændingestyrelsen skal betale 2,6 mio. kroner for omfattende ødelæggelser efter, at tidligere plejecenter har været brugt til asylcenter

14
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Jens Møller Thygesen fra bestyrelsen bag Stenhøj I/S synes, at der skal laves meget, men han tager det med sindsro. Håbet er stadig, at de første lejere af tryghedsboligerne i Vesløs kan flytte ind til efteråret.

VESLØS:I godt to år fungerede det tidligere ældrecenter i Vesløs, Stenhøj, som hjem for asylansøgere. De sidste asylansøgere flyttede ud i december sidste år, og torsdag 1. marts udløb kontrakten med Udlændingestyrelsen.

Jens Møller Thygesen fra bestyrelsen bag Stenhøj I/S havde håbet på, at de afsluttende forhandlinger med Udlændingestyrelsen var overstået i løbet af de forgangne to måneder. Sådan er det ikke gået, for der er et stykke vej fra de 2,6 millioner kroner, som Stenhøj I/S mener, at der skal istandsættes for, til den ene million kroner, som Udlændingestyrelsen mener, at det skal koste. De godt to år med asylansøgere har tæret på inventaret.

Totalrenoveres

Alle køkkenerne skal totalrenoveres, de fleste af toiletterne ligeså. Mange gulve og adskillige døre skal også skiftes ud. Alle vægge skal males. Der er råd efter vand, der er løbet ud på trægulve. Det er ikke bare en eller to lejligheder, det er gået hårdt ud over. Det er det generelle billede.

- Det her er ikke bare uheld. Det hører under en hærværksparagraf, for det er ikke almindeligt slid og ælde, siger Jens Møller Thygesen, mens han rykker i en træliste, der nødtørftigt er sat fast med tape.

- Nogle af lejlighederne er okay, andre skal der den store hammer til, siger han.

Han håber på, at parterne finder en rimelig ordning.

- Vi er i en helt almindelig forhandlingssituation, og vi er altså ikke sure, siger han.

Han ser dog gerne, at der snart lander en forhandlingsløsning, så bestyrelsen kan begynde arbejdet med at indrette Stenhøj til det, der var den oprindelige plan - tryghedsboliger. Fra bestyrelsens side er man også indstillet på at gå ned med 300.000 kroner plus moms.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.