Rabat på rejser til USA og England

Nu er det blevet billigere at rejse - også til Norge og Sverige

På grund af valutakurserne er det blevet billigere at rejse til eksempelvis USA. Arkivfoto

På grund af valutakurserne er det blevet billigere at rejse til eksempelvis USA. Arkivfoto

DANMARK:Det er blevet billigere at rejse i USA og England siden sidste sommer på grund af lavere kurser på dollar og pund. I Sverige og Norge kan du også spare penge i forhold til samme periode året før. Det skriver tv2.dk.

Overvejer du en rejse til USA er det nu, du skal springe til. Prisen for at holde ferie i landet er nemlig blevet billigere som følge af en svagere dollarkurs overfor danske kroner.

- Lige nu får danskerne en rabat på dollaren. Den amerikanske valuta er blevet markant billigere i løbet af det seneste år, siger chefanalytiker for valuta hos Danske Bank Arne Lohmann Rasmussen til tv2.dk.

Rejs nu

For et år siden kostede en dollar godt seks kroner, mens den i dag er nede i 5,58 kroner. Går man med overvejelser om at rejse til for eksempel USA, er der bestemt ingen grund til at udskyde det.

- Det begynder at blive sidste chance for at købe billige dollars. Når vi kommer ind i 2014 vil vi nok se en dyrere dollar. Hvis man har planer om at tage til USA, er den billige dollar derfor en stakket frist. Det er vores forventning, at dollaren er tilbage i 6 kroner til næste sommer, siger Arne Lohmann.

Udover at vi kan glæde os over billigere rejser til USA, er der også udsigt til besparelser, hvis man vælger en lidt kortere flyvetur til England. Det engelske pund er nemlig også markant billigere over det seneste år.

Sverige og Norge også billigere

For et år siden lå pundet i 9,5 kroner, mens det i dag kan erhverves for 8,65 kroner. Ligeledes er der mulighed for en lille billigere svip_tur til et af vore nabolande. Kurserne på valutaerne i såvel Norge som Sverige er nemlig også faldet i løbet af det seneste år. For et år siden kostede en svensk krone mere end 90 øre, mens den i dag kan erhverves for 85 øre.

En norsk krone kostede for et år siden 1,02 danske kroner, mens den i dag er nede i 94 øre.

Når det er blevet billigere for danskerne at rejse ud til de fire lande, skyldes det især, at det går bedre i Europa, og fordi frygten for et kollaps i den fælles europæiske mønt euroen er aftaget betragteligt over de seneste par år. Det har gjort euroen stærkere, hvilket smitter direkte af på den danske krone, der er bundet fast til kursen på euro.

- Nu er der tiltro til, at Italien og Grækenland nok skal klare sig. Man frygter mindre for et kollaps af euroen end for et par år siden, siger Arne Lohmann.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.