Racistiske tilråb i Serie 1

to Thisted-spillere blev udsat for racisme i serie 1-kamp mod Bælum/Solbjerg IF

Michael Bjørn Nielsen. Foto Ole Iversen

Michael Bjørn Nielsen. Foto Ole Iversen

BÆLUM:I serie 1-kampen mellem Bælum/Solbjerg IF og Thisted FC i sidste weekend blev to af spillerne fra Thisted udsat for racistiske tilråb fra hjemmeholdets fans.

Det fik Thisted FC’s formand, Michael Bjørn Nielsen, til at sende en mail til modstanderholdet efterfølgende, og Bælum/Solbjerg tog straks mailen til efterretning.

- Vi er meget kede af, at det er sket, og vi har aldrig oplevet det før. Vi tager stor afstand fra racisme. Det hører ingen steder hjemme, siger Bælum/Solbjergs formand, Jesper Kristensen.

Medfører bortvisning

Han oplyser samtidig, at klubben vil slå hårdt ned, hvis det sker fremover.

- Hvis det forekommer igen, bliver de pågældende fans bortvist, og er det et medlem af klubben, bliver vedkommende smidt ud, siger Jesper Kristensen.

Til næste hjemmekamp vil han desuden gøre publikum opmærksom på episoden over stadionspeakeren og gøre det klart, at klubben ikke vil finde sig i det.

Thisted tilfredse med reaktion

I Thisted FC har de valgt at lade sagen ligge. De ser ingen grund til at inddrage DBU, fordi de føler, at Bælum/Solbjerg har håndteret sagen, som de burde.

- De har reageret helt rigtigt og har også sendt en undskyldende mail, siger formand Michael Bjørn Nielsen, der ser det som et enkeltstående tilfælde.

- Jeg er sikker på, at Bælum/Solbjerg får styr på de få, det drejer sig om, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.