Radio NORDJYSKE kårer de største coverhits fra 90'erne

Påsken på Radio NORDJYSKE stod i 1990'ernes tegn

Radio NORDJYSKE præsenterer for sjette år i træk Top 250, som første gang var i radioen, da Nordjyske fyldte 250 år i 2017. <i>Radio NORDJYSKE</i>

Radio NORDJYSKE præsenterer for sjette år i træk Top 250, som første gang var i radioen, da Nordjyske fyldte 250 år i 2017. Radio NORDJYSKE

Hvor julen er kendt for at tilsidesætte alle love og regler på både radioens og streamingtjenesternes playlister, frister påsken rent musikalsk en fattig tilværelse.

I erkendelse af manglen på oplagte påskehits, kårer Radio NORDJYSKE derfor hvert år de 250 største hits inden for en bestemt kategori. Og i år pegede pilen mod 1990'erne.

Nærmere bestemt de 250 bedste coverhits fra 1990'erne, som hen over påskedagene blev kåret i løbet af 25 timers hitlisteradio.

Om valget af netop coverhits siger radiovært, musikchef og generel musiknørd Jan Jensen:

- Der blev lavet ret markante og vellykkede covers i 1990'erne, som har brændt sig fast i folks bevidsthed, og som stadig vækker følelser. Samtidig skiller årtiet sig ud ved, at musikken stak i rigtig mange forskellige retninger, hvilket gør det interessant at beskæftige sig med, siger han.

Det er sjette år i træk, Radio NORDJYSKE præsenterer sin Top 250, som første gang var i radioen, da Nordjyske fyldte 250 år i 2017. Derfor Top 250.

Dengang var det de største internationale stjerner med The Beatles på toppen.

Året efter bød på de bedste danske sange med Gasolin's "Kvinde Min" som nummer 1. I 2019 var temaet de største filmhits, og her kunne ingen måle sig med Whitney Houstons "I Will Always Love You" fra filmen Bodyguard.

For to år siden tog Sinéad O'Connor prisen, da vi hyldede de 250 bedste One Hit Wonders gennem tiden med "Nothing Compares 2 U".

Sidste år gjaldt det så "Førstepladserne fra 80'erne", og øverst lå Stevie Wonders "I Just Called To Say 'I Love You'".

I år talte radioen så altså ned over de bedste coverhits fra 90'erne. Det er nye versioner af gamle og knap så gamle sange, og puljen blev udvidet med sange bygget på et originalt nummer. For hvor var Puff Daddys "I'll Be Missing You" uden "Every Breath You Take" med The Police?

Du kan se hele listen - og de foregående lister - herunder via Radio NORDJYSKEs Twitter-feed.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.