Randers Regnskov låser jaguar og hyæner inde under stormen

Randers Regnskov frygter, at deres farlige dyr kan slippe fri på grund af stormen, hvis ikke de låses inde.

Randers Regnskov låser både en jaguar og hyæner inde indtil søndag, så der ikke er risiko for, at stormen Malik giver dyrene muligheden for at slippe fri.

Det fortæller Kristian Sørensen, der er dyrepasser i den zoologiske have, til eb.dk.

Typisk har dyrene ellers mulighed for at bevæge sig rundt i deres udendørsanlæg.

- Den store jaguar og hyænerne har vi valgt at låse inde i deres indendørsanlæg. Det er længe siden, vi har haft en storm af denne her kaliber, og da det drejer sig om meget farlige dyr, tager vi ingen chancer, siger han.

- Så vi har valgt at låse dem forsvarligt inde, så vi er sikre på, at de ikke har adgang til at komme ud før i morgen tidlig, når jeg er mødt ind og har kontrolleret alle hegn, og at alt er okay.

Regnskoven har før låst dyrene inde nytårsaften, fordi man har frygtet, at løssluppen fyrværkeri skulle sprænge hul i hegnet.

Den zoologiske have er bevidst om sit ansvar, fordi der er tale om meget farlige rovdyr, understreger dyrepasseren over for mediet.

Han ville hellere stå over for en hanløve end en jaguar eller hyæne, siger han. Det skyldes, at eksempelvis jaguaren har det hårdeste bid af alle kattedyr.

Randers Regnskov har også både grise og geder gående. Disse dyr har fortsat muligheden for at bevæge sig uden for på trods af stormen, der både har væltet lygtepæle, skilte og træer rundt om i landet.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.