Rasmus-sagen, Selma-sagen og alle de andre sager

Jørgen Tousgaard (S) er glad for overskuddet i sundhedsudvalget, men...

Jørgen Tousgaard (S) efterlyser en generel diskussion af, hvordan kommunen fremover skal tackle de mange ”pinlige” sager. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Jørgen Tousgaard (S) efterlyser en generel diskussion af, hvordan kommunen fremover skal tackle de mange ”pinlige” sager. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Som tidligere nævnt i NORDJYSKE kan medlemmerne af sundhedsudvalget glæde sig over et overskud i 2012 på 15 millioner kroner.

Formanden for udvalget, Anders Broholm (V), har naturligt nok givet udtryk for sin store tilfredshed med resultatet, og også Jørgen Tousgaard (S) vifter med flaget.

Men der er alligevel grund til kritik.

- Først og fremmest er det selvfølgelig fornemt, at vi via en investering i forskellige forebyggende tiltag er i stand til at skabe et flot overskud. Det kan man lære af mange andre steder. Og generelt vil jeg sige, at vi i udvalget er enige om 95 procent af alle de sager, vi behandler. Men samtidig kan det ærgre mig, at vi trods overskud på 15 millioner kroner stadig ikke har råd til at give en fem-årig dreng fra Dybvad et par sko, siger Jørgen Tousgaard, som henviser til skosagen fra Dybvad, der er beskrevet et andet sted i denne udgave af NORDJYSKE.

- Men også for eksempel Selma-sagen fik lov til at køre i langdrag, og disse sager ender vi jo alligevel med at tabe. Og sagerne ender alligevel med at koste kommunen mange penge, siger Jørgen Tousgaard, der efterlyser en generel diskussion af, hvordan embedsmænd og politikere tackler sådanne sager.

- Og den diskussion forventer jeg, at vi tager i sundhedsudvalget om kort tid, siger Jørgen Tousgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.