Ravklumpen solgt for 300.000 kroner

70-årig skagbo har solgt sin kæmpe ravklump til Kuwait

Danmarks mest omtalte ravklump har været udstillet hos ravsliber Frants Kristensen i Sæby. Nu er den solgt for 300.000 kroner til Kuwait. Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Danmarks mest omtalte ravklump har været udstillet hos ravsliber Frants Kristensen i Sæby. Nu er den solgt for 300.000 kroner til Kuwait. Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

SKAGEN:Odd Pedersen fra Skagen har solgt sin 3,8 kg store ravklump - til Kuwait for 300.000 danske kroner.

Dermed er der sat punktum for føljetonen om Danmarks mest omtalte ravklump.

Odd Pedersen fandt ravklumpen på Skagen Nordstrand tilbage i 1989.

Bud fra hele verden

Ravklumpen har den seneste tid været udstillet hos ravsliber Frants Kristensen i Sæby, og i løbet af sommeren vakte ravklumpen pludselig international opmærksomhed.

Buddene strømmede ind fra interesserede købere fra store dele af verden i takt med, at kendskabet til verdens formentlig største ravklump i privateje spredte sig.

Overrasket over interesse

En netauktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i København sidst i november stoppede brat efter et bud på 270.000 kroner, da en telefonforbindelse til en interesseret køber i Polen pludselig gik død, men i fredags lykkedes det så Odd Pedersen at sælge ravklumpen.

- Jeg har solgt ravklumpen til Kuwait for 300.000 kroner - og så er der vist ikke mere at skrive om det, siger den 70-årige skagbo, der er noget forundret over den pludselige interesse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.