Rebild får roser med torne

Social- og Ankestyrelsens Task Force ser fremskridt i sagsbehandlingen, men understreger, at genopretningen langt fra er afsluttet

Borgmester Leon Sebbelin (RV) håber, at det nye hold medarbejdere og ledelse i Center Familie og Handicap kan sikre den genopretning, der har trukket ud. Arkivfoto: Jesper Thomasen

Borgmester Leon Sebbelin (RV) håber, at det nye hold medarbejdere og ledelse i Center Familie og Handicap kan sikre den genopretning, der har trukket ud. Arkivfoto: Jesper Thomasen

REBILD:Rebild Kommune offentliggør fredag både en frisk revisionsrapport fra BDO - Kommunernes Revision og den afsluttende rapport fra Socialstyrelsens og Ankestyrelsens Task Force, der efter to år evaluerer Rebild Kommunes sagsbehandling på området for udsatte børn og unge.

Det oplyser Rebild Kommune i en pressemeddelelse.

Den samlede konklusion er, at kommunen generelt har styr på både økonomi og sagsbehandling, mens der på enkelte sagsområder stadig efterlyses forbedringer. Det gælder især overholdelsen af tidsfrister i lovgivningen.

Systematik mangler

Der mangler i det hele taget generelt systematik i sagsbehandlingen, og det vil ifølge direktør Ulrik Andersen fremover få skærpet opmærksomhed:

- Vi har været glade for samarbejdet med Task Forcen, der betyder, at vi nu ved præcis, hvor vi skal sætte ind. Task Forcens løbende rådgivning har hjulpet os til at lave konkrete handleplaner for, hvordan vi fremadrettet behandler alle sager korrekt og rettidigt. Blandt andet gennem et øget ledelsestilsyn, efteruddannelse af medarbejderne og etableringen af ensartede procedurer på tværs af organisationen.

Næsten nyt hold

I forsommeren kom revisionsfirmaet Deloitte med en omfattende statusrapport for genopretningen i Center familie og Handicap, og det rystede lokalpolitikerne, at kommunen efter to års genopretning stadig ikke er i mål.

De nye rapporter bekræfter billedet uden at komme med nye store overraskelser.

På spørgsmålet om, hvordan borgerne fremover skal have tillid til kommunens sagsbehandling i lyset af de påviste fejl og mangler, siger borgmester Leon Sebbelin (RV):

- Rebild Kommune har i det forløbne år sat et næsten nyt hold med nye medarbejdere og ledelse. Så sendt som i sommer har vi ansat Ulrik Andersen som ny direktør for området og Niels Sandemann som ny chef for Center Familie Handicap. Revisionsrapporten påviser allerede et løft i kvaliteten. Rapporten fra BDO konstaterer for eksempel, at der er sket et stort løft, og at de sager, der er startet for nylig, er rigtig gode og generelt lever op til kravene, og jeg er ikke i tvivl om, at den nye ledelse vil fortsætte de nye gode takter.

Derudover vil kommunen sikre sig, at der ikke er begået flere fejl end dem, som er fundet via stikprøvekontrollen, og har derfor

bedt BDO foretage en udvidet revision af samtlige personsager i Center Familie Handicap.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.