Rebild-far nægtede at svare

Den tiltalte i den såkaldte Rebild-sag ville ikke svare på anklagerens spørgsmål i landsretten

Vestre Landsret i Aalborg har påbegyndt behandlingen af Rebild-sagen. Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Vestre Landsret i Aalborg har påbegyndt behandlingen af Rebild-sagen. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

AALBORG:Mandag begyndte Vestre Landsrets behandling af den såkaldte Rebild-sag, hvor en nu 56-årig mand tilbage i marts blev idømt en tidsubestemt forvaringsdom ved byretten i Aalborg. Sagen omhandler ti forhold, hvor manden er tiltalt for tvang, trusler og en lang række seksuelle overgreb begået mod syv af sine egne børn, samt den ene datters to veninder. Overgrebene har ifølge anklageskriftet fundet sted mellem 1994 og 2010.

Dommen blev oplæst, og derefter kom anklageren med sin forelæggelse af sagen. Afslutningsvis blev den tiltalte afhørt, og selvom han i starten svarede velvilligt på spørgsmålene, så blev han tydeligt irriteret, da spørgsmålene begyndte at omhandle, hvorvidt han stolede på sine børn, der i byretten har fortalt om omfanget af det seksuelle misbrug.
Forsvarsadvokaten bad om tid til at tale med sin klient, og da de vendte tilbage efter den korte pause, kunne forsvareren fortælle, at den 56-årige mand ikke ønskede at svare på flere spørgsmål fra anklageren, men forsvarerens spørgsmål ville han derimod gerne besvare.

Ikke en pligt

- Afhøringen forløb nogenlunde som forventet. Min klient nægtede på et tidspunkt at svare på spørgsmål fra anklageren, men han ville gerne svare på mine spørgsmål, og det gjorde han så, siger forsvarsadvokat Leif Staal.
Det er uvist, hvorfor den tiltalte nægtede at svare på flere af anklagerens spørgsmål, og forsvarsadvokaten må ikke oplyse om de samtaler, som han førte med sin klient, så der kan kun gisnes om årsagen. Sikkert er det dog, at den 56-årige ved flere lejligheder fastholdte, at han nægtede sig skyldig.
- Det er ham, der har anket sagen, og han havde muligheden for at svare på nogle spørgsmål, der skulle supplere den forklaring, som han havde afgivet i byretten, og så kunne landsretten måske få et lidt bredere grundlag at vurdere sagen på, men han havde ikke lyst til at besvare flere spørgsmål fra mig, men det forholder jeg mig ikke til, for det har han ikke pligt til, siger senioranklager ved Statsadvokaturen i Nordjylland, Anette Abildgaard.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden