Rebild-sagen er måske ikke slut

Anklagemyndigheden vil undersøge, om sagen kan blive behandlet i Højesteret

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Den 56-årige Rebild-far blev torsdag kl. 12.00 idømt en fængselsstraf på 12 år, hvilket var en formildelse i forhold til den tidsubestemte forvaring, som manden blev idømt i byretten i marts.

Forsvarer Leif Staal havde på vegne af sin klient procederet for en frifindelse, men var alligevel ikke helt utilfreds med dommen.
- Når det ikke kunne blive en frifindelse, så er det for mig at se et tilfredsstillende resultat, selvom det er en meget lang straf. Det er bedre end forvaring efter min opfattelse, sagde Leif Staal.

Ønskede forvaring

Senioranklager Annette Abildgaard gik efter at få byrettens forvaringsdom stadfæstet, men sådan gik det altså ikke.

- Landsretten har vurderet, at der ikke var fuldt tilstrækkeligt grundlag, som man udtrykte det, for en forvaringsdom. Jeg er anklager i sagen og har hele tiden procederet for en forvaringsdom som værende det rigtige, og det er fortsat min opfattelse, at en forvaring ville have været den rigtige sanktion i sagen, sagde Annette Abildgaard.
Anklageren har dog ikke opgivet forvaringsdommen på baggrund af torsdagens tidsbestemte dom i landsretten.

Højesteret en mulighed

- Nu vil jeg selvfølgelig gå hjem og studere landsrettens afgørelse, og så skal vi hos statsadvokaten selvfølgelig konferere nøje med rigsadvokaten, om der ville være mulighed for at søge en tredjeinstansbevilling, for det er en meget principiel sag, sagde Annette Abildgaard.

Den udtalelse åbner en dør på klem for, at Rebild-sagen endnu ikke er slut og kan blive ført i Højesteret.
- Vi vil nøje overveje, om vi finder, at der et grundlag for at søge en tredjeinstansbevilling, men mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, sagde Annette Abildgaard.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden