Fingernem bygmester med speciale i nisseboer

Dorthe Thorup indretter gamle væg- og bornholmerure til nissebrug

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Dorte Thorup fra Haverslev er ualmindelig glad for julen. Derfor har hun selvfølgelig også sørget for, at de nisser, der kommer på besøg i den kommende tid, har et godt sted at bo. Hun har nemlig gjort det til en helt særlig hobby at forvandle gamle vægure og bornholmerure til superflotte nisseboer med møbler, inventar, gulvbelægning, vinduer, døre, billeder på væggene og indlagt lys.

Alt i miniatureudgave.

Idéen opstod, da Dorte Thorup kastede sig ud i at skrive en julebog. En børnejulekalender, der handler om nisserne i Haverslev. Det sidste punktum i bogen blev sat for en del måneder siden, men bogen er endnu ikke udgivet. Det håber Dorte, at den bliver forud for næste jul.

- Da jeg skrev bogen, levede jeg mig meget ind i en fantasiverden med nisser og jul, og så fik jeg idéen til at lave stemningsfulde nisseboer i gamle ure. Jeg har derfor købt forskellige vægure og et stort bornholmerur.

- Jeg har foreløbigt indrettet det ene vægur og det store bornholmerur. De er blevet til stemningsfulde nisseboer, hvor enhver lille detalje er hjemmelavet, primært af naturmaterialer.

- Møbler er lavet af træ fundet i skoven, der er billeder på væggene med rigtige familiefotos, og de små bøger er nøje lavet af papir, der er dyppet i kold kaffe, så de får det rigtige gullige gamle look. Sådan er der kælet for enhver lille detalje, fortæller Dorte Thorup, der dog samtidig slår fast, at hun ikke har været alene om ”byggeriet”.

- Der er mange, som har hjulpet mig, og som jeg skylder en stor tak. Mine drenge, Morten og Lars, som har lavet døre, vinduer og lys. Mine gode venner Lone og Kaj Bakkely, som har haft en stor finger med i spillet. Min gamle sløjdlærer Åge Bak, der har stået til rådighed med en masse hjælp, og sidst men ikke mindst min veninde Connie Degn, der har måttet lægge øre til min konstante snak om nisser, julebog og ure, lyder det med et velment smil fra Dorte Thorup, der fortsat har godt gang i byggeriet.

- Vi har stadig ni ure, som vi lige nu arbejder omhyggeligt på at lave inventar til og indrette på den helt rigtige måde. Planen er, at de skal sælges, når de er færdige.

- Der er allerede en del, der har meldt deres interesse og bestilt nisseboerne, og det er en stor fordel, for når jeg ved, hvem der skal have de enkelte nisseboer, så kan jeg også indrette dem personligt, blandt andet med de rigtige familiebilleder på væggene, slutter Dorte Thorup, der således har sikret nisserne i Haverslev og omegn fornemt husly i den kommende tid.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.