Detailhandel

Generationsskifte i Støvrings vinhandel - nu tager børnene over

Søn og datter overtager forretningen fra forældrene

Evan Bisgaard (t.h.) har – sammen med hustruen Eva – overdraget stafetten til Bisgaard Vinhandel til datteren Mia Bisgaard (midten) og sønnen Michael Bisgaard (t.v.). Foto: Jesper Bøss

Evan Bisgaard (t.h.) har – sammen med hustruen Eva – overdraget stafetten til Bisgaard Vinhandel til datteren Mia Bisgaard (midten) og sønnen Michael Bisgaard (t.v.). Foto: Jesper Bøss

STØVRING:For tyve år siden slog Evan og Eva Bisgaard dørene op til Bisgaard Vinhandel i Støvring. Nu har parret givet stafetten videre til næste generation; datteren Mia Bisgaard og sønnen Michael Bisgaard.

Mia og Michael har altid være lidt med på sidelinjen i forældrenes butik. De har hjulpet til i fritiden og i ferier. De har været med på vin-ture sydpå og generelt bare haft butikken helt tæt på. Det har været en del af deres liv de sidste tyve år.

For seks år siden startede Mia på fuld tid i butikken, mens det først var midt på sommeren sidste år, at Michael tog skridtet, og kom med ombord på fuld tid. Dermed var der også gjort klar til et generationsskifte.

- Det er på alle måder et rettidigt og positivt generationsskifte, hvor vores mor og far fortsat vil være tilknyttet butikken, men hvor de kan trappe ned i det tempo, der passer dem.

- Jeg er spændt på, om de kan lære at holde lidt mere fri. For de elsker begge butikken og kundekontakten. Derfor har vi eksempelvis også aftalt, at de vil være her alle lørdage, ligesom far fortsat vil lave butikkens regnskab. Så kan han jo også følge med i, hvordan det går, fortæller Michael med et smil.

Ingen revolutioner

Generationsskiftet, der formelt skete i starten af januar, kommer ikke til at betyde de store revolutioner i butikken, der har alt hvad begærer af vin, øl, kaffe, the, chokolade, krydderier, gavekurve og andre specialiteter.

- Det er jo altid godt med lidt nye øje på det hele, men der bliver ingen markante ændringer. Vores forældre har været gode til at følge med tiden, og løbende lavet de nødvendige forbedringer og ændringer, og derfor er der ikke en masse nyt, som vi skal tage fat på.

- Vi har for nylig lavet lidt om på indretningen i butikken, og vil også skrue lidt mere op for salget via vores webshop og udsendelse af nyhedsbreve, men ellers fortsætter vi i den velkendte gode gænge, fortæller Mia Bisgaard, der står for det med markedsføring og webshoppen, mens Michael – udover at have et stort kendskab til vin – også har et stort erhvervsnetværk fra sit tidligere job som businessmanager hos Peter Larsen Kaffe i Viborg. Et netværk butikken vil bruge, og som også har betydet, at der er åbnet et lille udsalg i Viborg.

Egen vinimport

I øvrigt suppleres Mia og Michael af deres bror, Johnny, der på den måde ikke er tilknyttet butikken, men som via et stort vinkendskab hjælper med udvælgelse og import af vine. Noget Bisgaard Vinhandel gør meget ud af – altså at importere egne, unikke vine, der er svære at finde andre steder.

Bisgaard Vinhandel har hjemme på Jernbanegade i Støvring, hvor den tidligere ”Tatol” havde hjemme for mange år siden. Da Evan og Eva købte butikken i år 2000 ragede de dengang de daværende bygninger ned for at bygge nye, flotte butikslokaler.

- Dengang var der mange, der var skeptiske, og tvivlede på, at det kunne køre med sådan en butik i Støvring, men det har vores forældre vist med stor dygtighed, at det kunne der, og de har bygget en fantastisk butik op, som vi glade for, stolte af, og ydmyge over at have overtaget, slutter Michael og Mia Bisgaard samstemmende.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.