Gode traditioner i ny indpakning

Rebild-festen flytter i år fra ”gryden” og op på græsarealet ved parkeringspladsen i Rebild

”Husk at reservere billet på forhånd”, lyder opfordringen fra Lars Bisgaard.  Foto: Helge Søgaard

”Husk at reservere billet på forhånd”, lyder opfordringen fra Lars Bisgaard. Foto: Helge Søgaard

- Rebildfesten flytter i år op på græsarealet oppe ved parkeringspladsen, hvor vi har mulighed for at skabe større afstand mellem deltagerne samt at sikre os, at alle sidder ned.

Sådan lyder det nu fra generalsekretær Lars Bisgaard fra Rebildselskabet.

Festen bliver naturligvis som sædvanligt med scene, taler, underholdning og storskærm, men med alle deltagerne placeret på stolerækker.

- Vi har virkelig gransket de gældende retningslinjer, og de betyder, at vi ikke kan gennemføre Rebildfesten nede i gryden i Rebild Bakker, fordi der her er tale om en forsamling, der blander både siddende, gående og stående deltagere sammen, fortæller Lars Bisgaard.

- Og det er lige netop det springende punkt, for har vi med sådan en forsamling at gøre, må vi max. samle 200 i separate aflukker med adgangskontrol og toiletfaciliteter. Ved siden af må der så godt være en gruppe mere med 200, igen med separat adgangskontrol og tilhørende toiletter, og så videre!

Travlhed på kontoret her få uger før festen 4. juli. Foto: Helge Søgaard

Travlhed på kontoret her få uger før festen 4. juli. Foto: Helge Søgaard

Alle skal sidde ned!

- Det er ganske enkelt ikke muligt at gennemføre nede i bakkerne, så derfor flytter vi arrangementet op på plænen, hvor vi kan styre, at alle sidder ned. Sidstnævnte betyder, at vi så må være op til 1000 deltagere i samme forsamling, lyder det fra Lars Bisgaard, der har den udfordrende opgave med at navigere i de lidt forunderlige regler.

Derfor er det meget vigtigt, at folk i år sikrer sig en billet til arrangementet på forhånd via bookingmuligheden på website rebildfesten.dk, således at der er fuld kontrol med, hvem der deltager. Af samme grund bliver det ikke muligt at deltage spontant og købe en billet ved indgangen.

Teltfrokosten i år bliver også anderledes, fordi den ændres til et arrangement for 150 indbudte gæster, der samles i henholdsvis Blokhuset og Westernhuset. Også her spænder corona-reglerne ben for det helt store frokostarrangement med mange deltagere i teltet.

Stærke hovedtalere

- Men på trods af disse udfordringer så er vi stolte over at kunne præsentere Danmarks eneste astronaut Andreas Mogensen som amerikansk hovedtaler. Han er kendt for sin 10-dages mission til den internationale rumstation og lige nu fra TV-programmet ”Høgh og astronauten – min krop til grænsen” sammen men sportsværtinde Josefine Høgh, lyder det fra Lars Bisgaard.

Dansk hovedtaler bliver chefredaktør på kongressen.com og forfatter til anmelderroste bøger om amerikansk politik, Anders Agner. Han er også fast kommentator på DR omkring amerikanske forhold. Og selvfølgelig kommer der en hilsen fra præsident Joe Biden og fra den amerikanske ambassade ved chargé d’affaires Stuart A. Dwyer.

- Som kronen på værket har Rebildselskabet netop præsenteret et nyt logo, der meget præcist symboliserer en dansk-amerikanske venskabsforening, lyder det fra Lars Bisgaard, der selv er begejstret for det nye logo.

- Dannebrog og Stars and Stribes i ligelig fordeling symboliserer klart et ligeværdigt og venskabelig forhold, der uden nærmere forklaring lader forstå, at her er der tale om et forhold mellem Danmark og USA. Samtidig er navnet skrevet med smukke klassiske bogstaver, der appellerer til såvel et dansk som et amerikansk publikum, forklarer Lars Bisgaard.

- Så med nyt logo og en ny afvikling af dette års Rebildfest har vi taget hul på et nyt årti, selvom vi trods alt glæder os til at komme tilbage til gryden nede i bakkerne.

- Vi vil alle lære noget nyt ved dette års Rebildfest og dermed blive inspireret til nye ideer, som vi kan tage med os i fremtiden, forudser Lars Bisgaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.