Her er de vilde med at bo ved motorvejen

Rebild Kommune melder næsten udsolgt af erhvervsgrunde i Støvring. Nye er på vej, men Vejdirektoratet kan spænde ben

For fem år siden reklamerede Rebild Kommune for det nye erhvervsområde i Porsborgparken ved motorvejen. Nu er stort set alle grunde solgt.  <i>Arkivfoto: Torben Hansen</i>

For fem år siden reklamerede Rebild Kommune for det nye erhvervsområde i Porsborgparken ved motorvejen. Nu er stort set alle grunde solgt.  Arkivfoto: Torben Hansen

STØVRING:Virksomheder elsker at bo tæt på motorvejen. Derfor kan Rebild Kommune i praksis melde udsolgt af erhvervsgrunde tæt på E45. 

Porsborgparken ved motorvejen er de seneste par år blevet fyldt op. Her er et udpluk af de virksomheder, som i 2021 og 2022 slog rødder i området:

Actulux: Har 74 ansatte og producerer åbningssystemer til ovenlys og glasfacader, flyttede fra Hadsund.

Luksusbaby: Sælger børnetøj, flyttede fra Aalborg.

Smartcykler: Simon Lassen, indehaver af Støvring Cykler, åbnede ny virksomhed. 

Startex: Tøjfirma, der flyttede fra Svenstrup. 

Komproment: Sælger materialer til tag og facader, flyttede fra Svenstrup.

Actulux manglede plads i Hadsund og byggede nyt ved motorvejen i Støvring. <i>Arkivfoto: Martél Andersen</i>

Actulux manglede plads i Hadsund og byggede nyt ved motorvejen i Støvring. Arkivfoto: Martél Andersen

De sidste ledige grunde i Porsborgparken er under salg eller er reserverede, oplyser kommunens erhvervschef Jane Bejlegaard Lindberg.

- Vi oplever fortsat stor interesse for vores område og er i dialog med flere virksomheder, siger erhvervschefen.

Tøjfirmaet Startex fra Svenstrup fik nyt domicil i Porsborgparken. <i>Arkivfoto: Torben Hansen</i>

Tøjfirmaet Startex fra Svenstrup fik nyt domicil i Porsborgparken. Arkivfoto: Torben Hansen

Hun beskriver området ved Støvring som yderst attraktivt for virksomheder, fordi det ligger logistisk centralt.

- Placeringen mellem Aalborg og Aarhus er også attraktiv i forhold til at tiltrække arbejdskraft, siger Jane Bejlegaard Lindberg.

Hun tilføjer, at kommunens mange naturherligheder, specielt Rold Skov og Rebild Bakker, er attraktive i forhold til potentielle medarbejdere, som ønsker at bosætte sig i nærheden af deres arbejdsplads. 

Dialog med Vejdirektoratet

Rebild Kommune er i gang med at udvikle et ny erhvervsområde tæt på Støvring, men på vestsiden af motorvejen ved afkørsel Støvring Syd mod Sørup.

En ny udstykning til virksomheder er på vej på vestsiden af motorvejen ved Nibevej. <i>Skråfoto: Styrelsen for Digitalisering og Effektivisering</i>

En ny udstykning til virksomheder er på vej på vestsiden af motorvejen ved Nibevej. Skråfoto: Styrelsen for Digitalisering og Effektivisering

Lokalplanen ventes vedtaget i det nye år, og går alt vel, kan nye virksomheder begynde at bygge i løbet af næste år, oplyser borgmester Jesper Greth (V).

Men et muligt benspænd lurer. Vækst i Støvring i de senere år har øget trafikken ved motorvejsfrakørslen Støvring Syd, som også skal betjene det nye erhvervsområde. Det bekymrer Vejdirektoratet.

- Det er klart, at som Støvring har udviklet sig mod syd er der kommet mere trafik ved den tilkørsel. Vi er i dialog med Vejdirektoratet. Det kan ikke afvises, at de stiller krav om f.eks. udvidelse af ramperne, siger Jesper Greth.

Hemmelig plan

Rebild Kommunen vil også udvikle nye erhvervsarealer nord for Støvring. Detaljer om den plan kan borgmesteren ikke oplyse. Projektet indebærer køb og salg og jord. Derfor er oplysninger endnu ikke offentligt tilgængelige.

Rebild Kommune har i øvrigt også solgt alle sine erhvervsgrunde ved motorvejen i Haverslev. Men der er ledige grunde andre steder i kommunen, f.eks. i Nørager, Bælum og Ravnkilde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.