Herman Bang i rampelyset i Skørping

Hele lørdagen er af det lokale Herman Bang-selskab dedikeret til forfatteren og hans særlige forhold til Skørping

Forfatteren Herman Bang havde et helt specielt forhold til Skørping, som bl. a. gav ham inspiration til romanklassikeren ”Ved vejen”. Her er det dog ikke den ”rigtige” Herman Bang, der er fotograferet på Skørping Station. Arkivfoto: Henrik Bo

Forfatteren Herman Bang havde et helt specielt forhold til Skørping, som bl. a. gav ham inspiration til romanklassikeren ”Ved vejen”. Her er det dog ikke den ”rigtige” Herman Bang, der er fotograferet på Skørping Station. Arkivfoto: Henrik Bo

Forfatteren Herman Bang gæstede i 1896 for første gang stationsbyen Skørping, hvor han flyttede ind på enkeskovriderinde fru Lunds sommerpensionat på Jægersborgvej.

Her boede han det meste af sommeren og efteråret for at færdiggøre romanen ”Ludvigsbakke”, efter at han nogle år tidligere havde stiftet bekendtskab med Skørping, da han under en togtur til Aalborg, gjorde et kort ophold på stationen og fandt inspiration til romanklassikeren ”Ved Vejen”.

I 2018 gik en kreds af lokale Herman Bang-fans sammen og stiftede Herman Bang Selskabet for at sætte større fokus på Herman Bangs forfatterskab og tilknytningen til Skørping.

Året efter blev den første Herman Bang Dag afholdt med stor succes, og lørdag er det atter tid til en hel dag, hvor forfatteren Herman Bang er i rampelyset

Skørping får til lejligeheden bl. a. besøg af forfatter Dorrit Willumsen, der i 1997 modtog Nordisk Råds Litteraturpris for romanen ”Bang”.

Litteraturhistoriker Thomas Bredsdorff holder oplæg om Herman Bang og kvinderne, og den kendte radiostemme Karsten Pharao læser op og causerer over Herman Bangs liv og forfatterskab.

Posthusteatret i København bidrager med en Bang-forestilling, og endelig mindes Herman Bang i ord og fotografier i værelset ”Ved Vejen” på KulturStationen.

Allerede fredag tages der forskud på Herman Bang-festlighederne, når kunst- og litteraturkritiker Bodil Skovgaard Nielsen på Støvring Gymnasium holder foredrag om teenageren Herman Bang.

Bag arrangementet står foruden Herman Bang Selskabet, BOGBY9520, Skørping-Fræer Pastorat og Rebild Bibliotekerne.

Bogbybutikken i Skørping har på forhånd sørget for at have en hel bod parat fyldt med Herman Bang-litteratur.

Pris for hele arrangementet inkl. frokost, drikkevarer, kaffe og hjemmebag er 250 kr.

Billetter kan på forhånd købes via www.himmerlandsbilletten.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.