Holy Moses – Skørping har fået en ny vinshop…

Anders Hoffgaards vininteresse blev grundlagt, allerede da han som dreng hjalp til i Bisgaard Vinhandel i Støvring

Anders Hoffgaard fra Skørping. Foto: Jesper Bøss

Anders Hoffgaard fra Skørping. Foto: Jesper Bøss

Anders Hoffgaard fra Skørping har været fascineret af vin, siden han var en ung knægt, der ikke var gammel nok til at drikke de smagfulde druedråber.

Nu har han åbnet egen vinshop og plantet de første vinstokke på sin egen vingård.

- Som ung arbejdede jeg som flaskedreng hos Bisgaard Vinhandel i Støvring, og på et tidspunkt hjalp jeg lidt ekstra i forbindelse med en vandskade i vinkælderen. Som tak for indsatsen gav indehaver Evan Bisgaard mig tre flasker god italiensk Barolo, som jeg kunne gemme til jeg var gammel nok til at drikke dem.

- Den oplevelse tændte noget i mig, og allerede i konfirmationsalderen begyndte jeg faktisk selv at sælge lidt vin. Primært til ældre damer, husker Anders Hoffgaard med et smil.

- Jeg har valgt amerikanske vine for at præsentere og tilbyde nogle anderledes, spændende og smagfulde vine, som er vanskelige at få fat i andre steder, fortæller Anders Hoffgaard. Foto: Jesper Bøss

- Jeg har valgt amerikanske vine for at præsentere og tilbyde nogle anderledes, spændende og smagfulde vine, som er vanskelige at få fat i andre steder, fortæller Anders Hoffgaard. Foto: Jesper Bøss

Egen vingård

Anders valgte dog ikke vinen som karrierevejen. I dag har han eget konsulentfirma, hvor han blandt andet tilbyder salgs- og projektledelse. Men interessen for vin er der aldrig blevet slækket på, og det seneste år har derfor budt på både etablering af egen vingård og egen vinshop.

Vingården ligger naturskønt på Hulemosevej i den sydlige udkant af Rold Skov. Opkaldt efter vejen kom vingården hurtigt til at hedde ”Holy Moses Vinyard”, og her plantede Anders – med god hjælp fra familie og venner – i den forgange sommer 100 stokke med solaris-druer og 100 stokke med Souvignon Gris-druer.

Ambitionen er at lave den første mousserende vin i 2026.

I vinkælderen findes også andet end vin - blandt andet disse lokale røverøl fra Hadsund Bryghus. Foto: Jesper Bøs

I vinkælderen findes også andet end vin - blandt andet disse lokale røverøl fra Hadsund Bryghus. Foto: Jesper Bøs

Gode vine fra USA

Der er således fortsat et stykke tid til, at Anders kan præsentere sin helt egen vin – og indtil da har han valgt at åbne en vinshop med ekstra kærlighed til amerikanske vine.

Shoppen hedder Holy Moses med reference til både vingården, og det udtryk, nogle måske bruger, når de smager gode vine fra ”over there”.

- Jeg har valgt amerikanske vine for at præsentere og tilbyde nogle anderledes, spændende og smagfulde vine, som er vanskelige at få fat i andre steder.

- Der er eksempelvis 800 garageimportører af vine fra Toscana, så det område er fint dækket ind. Jeg ville tilbyde noget andet. Her er der massevis af variation og dybde i amerikanske vine, hvor mange også rummer spændende historier, som ofte fortælles gennem meget kunstneriske etiketter. Det gør det til en komplet oplevelse, fortæller Anders Hoffgaard.

Drøm om fysisk butik

Holy Moses har først og fremmest hjemme på webshoppen på holymoses.dk, men Anders har også lavet et lille udsalg i kælderen hos sine forældre på Gl. Skørpingvej 92 i Skørping. Her er der åbent efter aftale.

- Her er både plads og den rette temperatur til vinene, og når jeg har holdt åbent på eksempelvis lørdage, så har folk også været rigtig gode til at finde herned.

- Både på webshoppen og i butikken sælger jeg også et lille udvalg af øl, spiritus, kaffe og bæredygtige skindjakker, tasker og forklæder lavet af genbrugsklæder og gamle seler. Samtidig arrangerer jeg også meget gerne vinsmagninger, hvor jeg kommer ud, eller afholder dem virtuelt.

- Min ambition er helt klart at finde et egnet lokale i hjertet af Skørping, hvor jeg kan have en egentlig vinbutik, måske kombinere det med et kontor til min konsulentvirksomhed.

- I hvert fald har starten med Holy Moses været meget lovende, fortæller Anders Hoffgaard, der også er en af folkene bag Skørping Vinklub og bag et kommende arrangement denne sommer, nemlig Skørping Midsommer Lounge 2021.

Skørping Midsommer Lounge 2021 er fastsat til lørdag 12. juni, hvor der inviteres til en hyggelig social event i det skønne område ved Privathospitalet i Skørping.

Forhåbentlig er det tilladt at samles til den tid, så det bliver en dag med glade mennesker og hyggelig lounge stemning, chill-out musik og mange lækkerier fra byens handlende, herunder helt sikkert med god vin i glassene…

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.