Kro opgraderes med elevator

Investering på 1,2 mio. kr. skal være med til at forbedre tilgængeligheden for gæsterne på Rold StorKro

Direktør Jørgen Pedersen i atriumgården, hvor den nye elevator skal bygges. Foto: Helge Søgaard

Direktør Jørgen Pedersen i atriumgården, hvor den nye elevator skal bygges. Foto: Helge Søgaard

Rold StorKro har store planer for fremtiden, og en af dem er installationen af en elevator, der skal sikre nem adgang til alle tre etager på hotellet i kanten af Rold Skov.

- Vi har altid har en udfordring med at få gangbesværede gæster både op i overetagens 20 værelser men også ned i det fine selskabs- og mødelokale, som vi kalder Frueskoen.

- Det ligger nemlig i underetagen med udgang til en stor veranda med både læ og skovudsigt, forklarer direktør og indehaver Jørgen Pedersen.

- Løsningen er simpelthen, at vi installerer en ny elevator på ydersiden af huset, som dermed skaber helt problemfri adgang til alle tre etager i bygningen. Ved at lave et elevatortårn uden på bygningens vestside skaber vi direkte adgang til både værelsesfløjen og det omtalte lokale, og samtidig undgår vi at skulle lave gennembrud i den nuværende etageadskillelse.

Den samlede investering til en ny elevator beløber sig til 1,2 mio. kroner, og elevatorprojektet er blot en del af den seneste plan for at opgradere hotellet, der blev bygget af den daværende hotelkonge Jørgen Glud tilbage i 1958.

Direktørerne Lars Kæp Jensen (tv) og Jørgen Pederen (th) ser lyst på fremtiden.  Foto: Helge Søgaard

Direktørerne Lars Kæp Jensen (tv) og Jørgen Pederen (th) ser lyst på fremtiden. Foto: Helge Søgaard

Nu ser vi fremad

- Selvom sidste år var særdeles udfordrende og medførte et stort minus i regnskabet, så har vi lagt det bag os og ser fremad, konstaterer hoteldirektør Jørgen Pedersen, der lige nu har tre store projekter på den plan, der skal opgradere hotellet og dermed sikre, at det fortsat både er attraktivt, og at det lever op til tidens krav.

Et af punkterne er allerede vinget af!

Første punkt var ombygning af seks værelser, som var uden bad og toilet. De var et levn fra dengang, hotellet blev opført, og de er nu ombygget til fire moderne værelser med alle faciliteter.

Næste punkt er elevatoren, der nu er inden for rækkevidde, og på den lidt længere bane står en modernisering og udvidelse af køkkenet på programmet.

- Faktisk kom startskuddet til elevatoren med en oplysning fra Dansk Erhverv, som vi er medlem af, om at man kunne søge penge i den såkaldte omstillingspulje, der tager sigte på at forbedre virksomheders konkurrenceevne.

- Vi søgte og fik et tilsagn på godt 400.000 kr., og lige nu arbejder vi med endnu en ansøgning, der sammen med en betydelig egenfinansiering skal realisere den nye elevator, lyder det fra Jørgen Pedersen.

Jørgen Pedersen i døren til lokalet, der nu får nemmere adgang. Foto: Helge Søgaard

Jørgen Pedersen i døren til lokalet, der nu får nemmere adgang. Foto: Helge Søgaard

Rold Skov frem for Afrika

- Løbende dialog med hotellets samarbejdspartnere har tydeliggjort, at en ny elevator er nødvendig. Det bliver en klar forbedring af vores servicekoncept, og det øger vores konkurrenceevne, da niveaufri adgang i høj grad er blevet et krav fra turoperatørerne, der bringer mange gæster til hotellet.

- En af de senest tilkomne samarbejdspartnere er et firma, Africa Tours, som er kendt for sine rejser til Afrika. Disse er af gode grunde aflyst, fortæller Jørgen Pedersen, og det kommer faktisk Rold StorKro til gode i rigt mål, fordi de er begyndt at lave rejser og ferieophold til Danmark under navnet Vild med Danmark.

Her er Rold Skov og Himmerland oplagt, fordi vi byder på muligheden for at opleve den danske version af ”Big Five”, offentliggjort af Naturstyrelsen.

Listen omfatter blandt andet kongeørn, kronhjort og vildheste. Også lystfiskerrejser, fototure og smag på Himmerland er med i konceptet.

- Det betyder flere gæster på Rold StorKro, der ser positivt på sommeren og efterårssæsonen. Vores trofaste stamgæster har savnet os lige så meget, som vi har savnet dem, og vi har rigtigt mange lokale arrangementer i kalenderen i de kommende måneder. Hertil kommer, at jul og nytår er ved at være udsolgt, og nu kan de mange gæster også se frem til at spare bentøjet, når hotellets etager skal forceres, lyder det med et smil fra direktør Jørgen Pedersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.