Lærke vil gøre op med myten om, at ridesporten er dyr

22-årig ergoterapeutstuderende fra Suldrup åbner 10. april butik med genbrugs-rideudstyr

Lærke med en brugt saddel, der næsten er som ny. Foto: Helge Søgaard

Lærke med en brugt saddel, der næsten er som ny. Foto: Helge Søgaard

22-årige Lærke Dollerup Mikkelsen har både en plan A og en plan B.

Den første plan er lige nu den største og gælder etableringen af en ny butik for genbrugs-rideudstyr med det rammende navn ReRiders.

Hun har allerede indrettet sin nye butik i lokaler i Suldrup, og hele forretningsideen bygger på salg af brugt rideudstyr, som folk indleverer i kommission.

- Jeg udstiller rideudstyret i min butik, og sælger det til de kunder, der ikke kan eller vil betale fuld nypris. Når udstyret er solgt, afregner jeg salgsbeløbet fratrukket en kommission, der dækker mine omkostninger og en fortjeneste, fortæller Lærke Dollerup Mikkelsen.

Lærke åbner butikken lørdag 10. april. Foto: Helge Søgaard

Lærke åbner butikken lørdag 10. april. Foto: Helge Søgaard

Udgifter løber op

- Det er dyrt at investere i seletøj, saddel, dækken og meget andet til en ridehest. Det kan nemt løbe op i mere end 25.000 kr. fra nyt af, og det er mange penge. Bare en saddel kan nemt koste kr. 15.000. Når man tillægger udgifter til ridetøj i forbindelse med konkurrencer, så løber det yderligere op.

- Min forretningside er, at folk der har rideudstyr i overskud, eller hvis børnene er vokset fra deres konkurrencetøj, så kan de sælge det til glæde for andre gennem min butik, forklarer Lærke Dollerup Mikkelsen, der supplerer med, at kunderne også kan være forældre til børn, der gerne vil afprøve ridesporten uden fra starten af at skulle investere i nyt og dyrt grej.

- Mange børn og unge starter med at ride pony, men i en vis alder skal man skifte over til en hest af almindelig størrelse, og så har man jo lige pludseligt seletøj, saddel og andet udstyr til overs, for det passer jo ikke til en større hest, supplerer Lærke Dollerup Mikkelsen.

- Mange opfatter med rette ridesporten som en dyr sport, hvilket er helt korrekt. Anskaffelse, foder og opstaldning af egen hest er store udgiftsposter, og så kommer alt det udstyr, der nødvendigvis følger med. Det vil jeg gerne gøre lidt op gennem mit forretningskoncept i ReRiders, siger Lærke Dollerup Mikkelsen, der supplerer med, at rigtig mange passer godt på deres udstyr og vedligeholder det med læderfedt og plejemidler, så det bliver ikke et problem at skaffe brugt rideudstyr i den rette kvalitet.

Som flaget indikerer, er der masser af udstyr til islandske heste. Foto: Helge Søgaard

Som flaget indikerer, er der masser af udstyr til islandske heste. Foto: Helge Søgaard

Læser til ergoterapeut

Tilbage til plan B, for lige nu studerer Lærke Dollerup Mikkelsen også til ergoterapeut på UCN i Aalborg, og den uddannelse skal naturligvis tages færdig.

- Så har jeg noget at falde tilbage på, såfremt min butiksidé ikke kommer op at flyve. Men jeg satser mest på Reriders lige nu, lyder det fra hende.

Udover at hun modtager pænt rengjort rideudstyr, der er i orden og uden fejl, så planlægger Lærke Dollerup Mikkelsen også at opkøbe eksempelvis partier af rideudstyr i anden sortering direkte fra producenterne eller eventuelle restlagre af kollektioner og udstyr, der er udgået af produktionen.

- På længere sigt drømmer jeg om selv at producere bæredygtigt kvalitetsrideudstyr i min egen nordiske kollektion og til priser, som folk kan betale. Eksempelvis er meget ridetøj til konkurrencer produceret i Italien, og det betyder ofte dårlig pasfom til ryttere i Danmark og Skandinavien, der har en anden kropsbygning, foruden meget høje priser med op til kr. 5.000 for en opvisningsjakke, siger Lærke Dollerup Mikkelsen.

Netværk på plads

Lærke Dollerup Mikkelsen er selv fra Støvring og har en meget stor berøringsflade blandt ridesports interesserede. På det grundlag har hun allerede fået butikken fyldt op med varer, som er blevet indleveret kun få dage efter, at initiativet blev slået op på Facebook og Instagram, som også bliver hendes foretrukne markedsføringskanaler.

Hun har grundlaget i orden for at beskæftige sig med udstyr til ridesporten, da hun selv har redet ”siden altid”, som hun formulerer det. Privat har hun to islandske heste, en drægtig hoppe og dennes føl, så der går i hvert fald et par år, inden hun kan ride på dem igen.

- Derfor har jeg god tid til at banke min nye forretning i gang, lyder det fra den initiativrige rytter, ergoterapeutstuderende og nu også butiksindehaver.

Lærke Dollerup Mikkelsens butik åbner 10. april, og hun har lige nu har planer om at holde åbent to gange om ugen, nemlig onsdag fra kl. 15 til 18 og lørdag fra kl. 10 til 15.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.