Lars viderefører sin bedstefars værk

I disse dage er det 25 år siden, Lars Andersen overtog Suldrup Malerforretning

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

Suldrup Malerforretning er stiftet tilbage i 1930, og er derfor godt på vej mod at kunne fejre et fornemt 100-års jubilæum.

Inden det kommer så vidt, kan den nuværende indehaver, Lars Andersen, fejre 25 års-jubilæum i spidsen for den stolte familievirksomhed.

Det var Lars Andersens bedstefar, Christian Andersen, der tilbage i 1930 startede Suldrup Malerforretning. Siden overtog Lars’ onkel og far sammen virksomheden, der i 1972 kom ud af familiens hænder, da en af firmaets malersvende, Jørgen Andersen købte virksomheden. Og nej, selvom han hed Andersen til efternavn, var han ikke i familien.

Jørgen døde i 1996, og det var på tale, at en lokal konkurrent vil købe virksomhedens aktiviteter. På det tidspunkt arbejdede Lars Andersen i et andet malerfirma, og da han hørte om planerne med sin bedstefars værk, valgte han at tage en snak med banken, købe virksomheden og kaste sig ud som selvstændig. I år er det 25 år siden.

- Selvom jeg på det tidspunkt arbejdede i et andet malerfirma og egentlig ikke havde planer at blive selvstændighed, havde Suldrup Malerforretning altid betydet rigtigt meget for mig.

- Allerede som knægt i seks-syvårs-alderen var jeg indimellem med min far på arbejde, så jeg voksede op med virksomheden helt tæt på. Jeg valgte også selv at tage uddannelsen til maler, hvor jeg blev udlært i 1984.

- Derfor skulle Suldrup Malerforretning ikke bare afhændes til konkurrenten, fortæller Lars Andersen, der i begyndelsen kun var ham selv i virksomheden.

- Min plan var, at jeg bare skulle være mig selv. Men det kom dog til at gå forholdsvist hurtigt med at ansætte personale. Jeg tror ikke, der gik mere end par måneder, før jeg havde ansat den første svend, og derefter gik det hurtigt med flere ansatte, fortæller han.

Lars Andersen, da han overtog Suldrup Malerforretning for 25 år siden.  Privatfoto

Lars Andersen, da han overtog Suldrup Malerforretning for 25 år siden. Privatfoto

Opgaver i hele Nordjylland

I dag har Suldrup Malerforretning 10 ansatte, og kunderne er en god blanding af private og erhverv, herunder ikke mindst ”flyttelejligheder”, hvilket vil sige istandsættelse af lejelejligheder for eksempelvis boligforeninger i forbindelse med fraflytning.

- Vi har arbejde i det meste af Nordjylland, herunder rigtig meget i Aalborg. Men også lokalt i Suldrup og omegn er der godt gang i den. Suldrup-området er inde i en rigtig positiv udvikling, og der er fuld fart på salget af byggegrunde i en række udstykninger, fortæller Lars Andersen, der selv har lidt udlejningsejendomme i byen.

Til at hjælpe med det administrative har Lars sin kæreste; Bodil Jørgensen, og sammen kan de se tilbage på et meget travlt år.

- 2020 var jo nærmest boligens år, hvor folk brugte deres penge på at sætte i stand derhjemme, og det har vi kunnet mærke. Vi havde selvfølgelig også nogle opgaver, særligt hos ældre, der på grund af corona blev udsat, men overordnet set var det et betydeligt bedre år end normalt. Og tendensen er jo fortsat her ind i 2021.

For Lars Andersen har kvaliteten i arbejdet altid været omdrejningspunktet.

- Jeg plejer altid at sige, at hvis man ikke er tilfreds med vores arbejde, så maler vi det om. Men det er godt nok sjældent, at det er sket i de 25 år. Når kunderne vælger en maler i stedet for at gøre det selv, skal det også kunne ses, at det er professionelle fagfolk, der udfører arbejdet. Derfor har vi stor fokus på at levere en høj kvalitet, fastslår Lars.

Tre af Lars Andersens ansatte i Suldrup Malerforretning – Mette, Julie og Jan - har her godt gang i malerpenslen. Privatfoto

Tre af Lars Andersens ansatte i Suldrup Malerforretning – Mette, Julie og Jan - har her godt gang i malerpenslen. Privatfoto

Jubilæumsfest er udsat

Suldrup Malerforretning har i dag hjemme på Rodstedvej lidt udenfor Suldrup, hvor Lars og Bodil også bor privat. Til sommer flytter parret og dermed også forretningen.

- Privat flytter vi på Søvænget her i Suldrup, mens Suldrup Malerforretning får lagerlokaler på Hjedsbækvej 325, fortæller Lars, der har udsat markeringen af 25-års jubilæet.

- Den nøjagtige dato for jubilæet er 1. april, og vi havde bestilt plads til reception og fest på Suldrup Kro, men på grund af corona har vi valgt at udsætte festen til senere, slutter Lars Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.