Louise køber ost med hjertet og sælger endda også ost i ”skilsmissekasser”

Ostebutik i St. Brøndum har et kæmpe udvalg og leverer spændende ost og andre lækkerier til kunder over hele landet

Louise Wittendorff.  Foto: Helge Søgaard

Louise Wittendorff. Foto: Helge Søgaard

St. Brøndum Ostebutik, som ejes af Louise Wittendorff på 37 år, har omkring 150 forskellige oste på hylderne, og hun får fortsat ønsker ind fra kunder, der gerne vil eksperimentere med nye smagsvarianter af den lækre spise.

- Derfor er jeg næsten altid på jagt efter nye oste, og jeg vil da gerne indrømme, at jeg køber ind med hjertet til mine mange kunder, fastslår Louise Wittendorff, der netop har indleveret en tilladelse til selv at importere oste direkte fra udlandet, så hun kan skaffe endnu flere specialoste til St. Brøndum.

- Det her, er det bedste jeg nogensinde har lavet, fortæller Louise Wittendorff.  Foto: Helge Søgaard

- Det her, er det bedste jeg nogensinde har lavet, fortæller Louise Wittendorff. Foto: Helge Søgaard

Skilsmissekasse

- Mange kunder kommer forbi butikken tirsdag, fredag og lørdag, hvor jeg holder åbent, men jeg modtager dagligt ordrer på levering af ost og meget andet godt til kunder på Sjælland, i Københavnsområdet og endda i Sverige. Mange samler bestillingerne for venner og bekendte, hvilket eksempelvis har betydet, at jeg netop har sendt 13 kg ost til en kunde i Sverige. Men jeg laver også mange tapas-kasser med alt til en hyggelig aften med venner og familie, eller overraskelseskasser hvor jeg bestemmer indholdet, lyder det fra den initiativrige ostehandler.

Louise Wittendorff har også, med et smil på læben, en såkaldt skilsmissekasse med så stærke oste, at man risikerer at blive smidt ud hjemmefra inden for få minutter, når den pakkes ud.

Hemmeligheden bag denne succes med osteleverancer til hele landet, er iflg. Louise Wittendorff dels det omfattende sortiment og høje kvalitet, men også lave priser sammenlignet med priser på ost i eksempelvis hovedstadsområdet.

Der er også mange andre lækkerier end oste i butikken.  Foto: Helge Søgaard

Der er også mange andre lækkerier end oste i butikken. Foto: Helge Søgaard

Fandt både job og mand

Louise Wittendorff havde et stærkt ønske om at bo på landet, og derfor rykkede hun og hendes to børn teltpælene op i 2016 for at flytte fra et villakvarter i Godthåb og til St. Brøndum.

Her fandt hun både sit ønskejob og sin mand Ryan Christensen, og sammen venter de familieforøgelse til sommer.

- Jeg søgte sammenholdet i lokalsamfundet, nærheden og det at vi alle kender hinanden, og det fandt jeg her. Ganske vist var det lidt af en tilfældighed, for jeg søgte bare efter en bolig på landet via Google, og så blev det St. Brøndum, siger Louise Wittendorff, der nyder vekselvirkningen mellem at være i butikken og have tid til familien og hjemmet.

Hun har arbejdet med mange forskellige fagområder lige fra mobiltelefoni til restaurant og supermarkeder, men da hun kom til St. Brøndum, fik hun hurtigt et nært venskab med den daværende ejer af det gamle Kathrineholm Mejeri, Karsten Petersen, som drev en ostebutik i lokalerne. Mejeriet har tradition for gode oste, for det har tidligere været hjemsted for en større produktion af især skimmelost.

- Jeg begyndte at hjælpe i butikken, og det endte med, at jeg overtog den sidste år i maj. Jeg byggede straks butikken om og udvidede sortimentet, sådan at jeg kan levere al slags ost tillige med alt det tilbehør, som kunderne forbinder med ost, fastslår Louise Wittendorff, der slutter med at sige, at det her er det bedste, hun nogensinde har lavet.

Lækre oste for enhver smag. Foto: Helge Søgaard

Lækre oste for enhver smag. Foto: Helge Søgaard

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden