Mark får en masse andre ud at løbe - men løber kun selv til husbehov

Mød Mark Laursen, manden bag løbekonceptet Runners.dk

Mark Laursen med et startsæt til et løb. Foto: Helge Søgaard

Mark Laursen med et startsæt til et løb. Foto: Helge Søgaard

Mark Laursen på 49 år er slank og let som en løber, men han løber kun lidt til husbehov, for han har alt for travlt med at få andre ud og løbe at dyrke motion.

Oprindeligt var han salgsdirektør inden for møbelbranchen. Men noget så usædvanligt som en omfattende brand i familiens hus i Støvring for nogle år siden, krævede både ekstra tid til familien for at bearbejde den voldsomme oplevelse, men det gav også tanker om, hvad resten af arbejdslivet skulle bruges på. Og det resulterede i at møbler og salgsstatistikker blev skiftet ud med noget helt andet.

- Jeg satte for alvor gang i Runners.dk i 2018, selvom jeg havde øvet mig lidt på det som et fritidsprojekt nogle år forinden, fortæller Mark Laursen begejstret fra firmadomicilet i Business Park Nord i Støvring.

Mark Laursen ved nogle af løbsmedaljerne. Foto: Helge Søgaard

Mark Laursen ved nogle af løbsmedaljerne. Foto: Helge Søgaard

Fra fysisk til virtuelt

- Oprindeligt var planen at arrangere fysiske motionsløb, og jeg tog sammen 400 andre iværksættere til en iværksætterworkshop kaldet Seedster i Spanien, i øvrigt arrangeret af Jesper Buch fra Løvens Hule. Mest for at investere lidt energi og udvikling i mig selv og mit koncept for motionsløb, lyder det fra Mark Laursen.

- Men bedst som vi var godt i gang med ideudviklingen, lukkede statsministeren samfundet ned i starten af 2019 og umuliggjorde enhver plan om motionsløb med mange tusinde deltagere. Derfor brugte jeg tiden i flyet på vej hjem til at tænke over, hvordan jeg så kunne få folk ud at løbe, lyder det fra Mark Laursen.

For når man ikke kan få folk ud at løbe sammen, så blev beslutningen at lave virtuelle motionsløb, hvor man løber alene men sammen med en masse andre, der også deltager på individuel basis.

Konceptet er både utraditionelt, men også lige til. Ca. 1-2 gange om måneden arrangerer Mark Laursen et løb, gerne i samarbejde med en organisation som eksempelvis Diabetesforeningen, eller en kendt person, der lægger profil eller navn til motionsløbet. Deltagerne tilmelder sig og modtager på forhånd en farvestrålende, tung og meget flot medalje med bånd til at hænge om halsen, et startnummer med navn og tilhørende sikkerhedsnåle samt en lille instruktion og et diplom, man selv kan udfylde, når løbet er gennemført.

Man kan løbe 2,5 – 5 – 10 – 25 – 21 km eller en maratondistance på knapt 42 km, men det bestemmer man helt selv, ligesom deltagerne står helt frit for at gå, løbe eller cykle den distance, de har besluttet sig for. Eller tage den over et par dage eller på et løbebånd hvis det passer bedre.

Man bestemmer selv

På selve løbsdagen, der oftest er en hel weekend, løber deltagerne så den tur, de selv har valgt. Vel at bemærke hjemme fra sig selv, alene eller sammen med en ven eller et par familiemedlemmer. Når løbsdeltagerne har gennemført deres distance, kan man helt frivilligt uploade sin tid, eller lade være hvis man ikke har lyst hertil, men hele ideen er, at man via det sociale rum, som Facebook og Instagram skaber omkring hvert enkelt løbsarrangement, får en fælles oplevelse. Og en medalje og et flot bevis på at det her gjorde jeg, og at jeg gennemførte det løb, jeg havde besluttet mig for.

Måske også med tilkøb af en flot t-shirt eller andre små løbe accessories som drikkedunke eller lignende.

- Det er helt op til folk selv, at gøre det som de vil, for snyder man på distancen, eller bliver man hjemme på sofaen, så snyder man jo i virkeligheden jo kun sig selv, lyder det fra Mark Laursen, der supplerer med at de flotte medaljer, der signalerer at jeg gjorde det, er blevet et samlerobjekt for mange.

- Jeg skaber rammerne med det virtuelle motionsløb, og folk skaber selv indholdet gennem deltagelsen og billeder af glade mennesker, flotte medaljer og individuelle succesoplevelser på nettet, forklarer Mark Laursen.

Attraktiv for mange

- Konceptet er attraktivt både for dem, der ikke kan eller vil planlægge at stille til start klokken 10 søndag formiddag, men det tiltrækker faktisk mange, som slet ikke kan se sig selv deltage i et motionsløb med mange andre. Enten af frygt for mængden, fordi man er bange for at blive sidst, eller fordi man slet ikke føler sig hjemme i det hypede konkurrencemiljø, der også er omkring motionsløb.

- Vi har haft mere end 25.000 deltagere igennem det seneste år med op til 1000 pr. løb, og det at det foregår på helt eget initiativ og helt uden pres fra andre, er både attraktivt og motiverende for mange, forklarer Mark Laursen, der reelt set er optaget af både at få mange ud at løbe, fordi det er sundt og sjovt, men også at få nye løbere i gang med motion på det plan de selv ønsker.

Naturligvis er medaljer, startnumre m.v. miljørigtige lavet af genbrugsmetal og plastflasker. Og hvert løb indeholder også et velgørenhedsaspekt, fordi en del af startafgiften for løbspakken doneres til gode formål som eksempelvis danske hospitalsklovne eller andre formål efter deltagerne eget valg.

- Konceptet er en klar succes, og det vil fortsætte, fordi der er attraktivt for mange, selvom vi nu ser, at samfundet lukkes op. Derfor begynder vi nu også at lave fysiske motionsløb, fordi der selvfølgelig også er et marked herfor, fortæller Mark Laursen, der i øvrigt netop har købt varemærket atnu, der består af proteinbarer, energidrikke og energiprodukter til aktive mennesker, der sælges via et forhandlernetværk eller websitet atnu.dk.

- Så har vi hele pakken klar, til at man kan komme ud og dyrke motion, lyder det fra Mark Laursen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden