Nu kan koncerterne ellers bare komme an

Nyt gulv og udvidet scene gør Stubhuset i Støvring klar til gæster og kunstnere i sæsonen 2021

Helle Jørgensen glæder sig over det nye gulv. Foto: Helge Søgaard

Helle Jørgensen glæder sig over det nye gulv. Foto: Helge Søgaard

Kulturchef Helle Jørgensen har længe haft et godt øje til det gamle gulv i salen i Stubhuset, der faktisk er et levn fra dengang, Stubhuset var en friskole.

Mange vil huske, at gulvet var grønt med striber, som markerede badmintonbaner.

- Mange så lidt skævt til gulvet, der mest af alt fik salen til at ligne en gymnastiksal, og jeg var vant til, at både festarrangører og kunstnere kom med bemærkninger om vores gamle gulv, der efterhånden var blevet temmelig slidt og svært at rengøre, forklarer Helle Jørgensen.

- Det var bare aldrig muligt at finde en helt fri uge i vores bookingkalender, hvor vi kunne renovere gulvet, så derfor blev det ikke til noget, før vi blev lukket ned på grund af corona-restriktionerne, siger Helle Jørgensen, der ellers længe har haft et nyt gulv på ønskelisten.

Gulvet er ikke udskiftet, men i stedet for har man slebet ujævnhederne i det gamle gulv ned, malet det i den fineste lysegrå farve og givet det en ny slidstærk overfladebehandling, så det nu fremstår som nyt.

- De eneste, der savner de gamle badmintonstriber på gulvet, er dem, der sætter stole op, for nu har de ikke stregerne at sigte efter, når stolerækkerne skal stå helt lige i salen, lyder det med et smil fra Helle Jørgensen.

Helle Jørgensen på den større scene. Foto: Helge Søgaard

Helle Jørgensen på den større scene. Foto: Helge Søgaard

- Nu da vi havde tømt hele salen og dermed også nedtaget vores scene, benyttede vi samtidig lejligheden til også at udvide scenen lidt i siderne, så især musikerne får lidt mere plads til deres grej, der fylder mere og mere.

- Det satte mig faktisk på en detektivopgave, fordi jeg skulle på jagt efter nogle flere af de tæppefliser, som scenen er dækket af. Takket være en mangeårig sælger hos Egetæpper lykkedes det, da han var den eneste, der kunne huske, hvad der lå der i forvejen, forklarer Helle Jørgensen, der glæder sig over forbedringerne i huset, som er blevet mulige takket være en flot donation fra Jutlander Fonden Himmerland.

For at fuldende arbejdet har også døre og karme i salen fået en gang maling, et arbejde som blandt andet Stubhusets bestyrelsesformand Ole Mark har taget sig af.

- Vi forsøger at lave meget selv, så vi sparer lidt på omkostningerne, lyder det fra den aktive bestyrelsesformand, der supplerer med, at alle i bestyrelsen tager del i det praktiske arbejde i Stubhuset.

Bestyrelsesformand Ole Mark og Helle Jørgensen. Foto: Helge Søgaard

Bestyrelsesformand Ole Mark og Helle Jørgensen. Foto: Helge Søgaard

Arrangementer i kø

Lige nu bruger kulturchefen rigtig meget tid foran computeren, fordi der hele tiden skal flyttes arrangementer grundet nedlukningen. Det samme gælder bookingerne af musikere og kunstnere.

- Heldigvis møder vi stor forståelse fra både kunder, bookingfirmaer og kunstnere, der er klar til at flytte på deres planlagte turnéer, men det giver naturligvis meget ekstraarbejde. Det betyder, at der faktisk opstår lidt kø i vores bookingplaner, fordi der jo løbende dukker nye navne op, som vi også gerne vil præsentere for publikum. Men når vi hele tiden skubber en stribe aflysninger og udsættelser foran os, så er det svært at finde plads til det, som lige nu er aktuelt, lyder det fra Helle Jørgensen.

- Vi er bare så klar til at åbne for hele paletten af fester, begivenheder, kultur, musik og forsamlinger, lige så snart vi får muligheden. Så de kan bare komme an og begynde at slide på vores fine nye gulv og scene, slutter kulturchef Helle Jørgensen fra Stubhuset.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.