Påskegudstjeneste i strid vind og snevejr
Kold tjans for præst og musikere på p-pladsen ved Skørping Idrætscenter

Sognepræst Sanne Birkely Sørensen var varmt påklædt til friluftsgudstjenesten. Foto: Helge Søgaard
Mens deltagerne i årets udendørs påskegudstjeneste i Skørping sad i varme biler, prædikede præsten fra en iskold scene i det fri.
- Vi prøvede det allerede sidste år ved en stor drive-in gudstjeneste på Jamborettepladsen, og til jul var det planen at afholde en stort anlagt julegudstjeneste i Skørping Idrætscenter, men den blev desværre skrinlagt lillejuleaften på grund af skærpede restriktioner.
- Derfor lå planerne faktisk klar til den påskegudstjeneste, som vi nu gennemførte på parkeringspladsen ved Skørping Idrætscenter, fortæller sognepræst Sanne Birkely Sørensen fra Skørping Nykirke.

Grankors med påskeliljer indrammede gudstjenesten. Foto: Helge Søgaard
Et stort kors pyntet med gran til den aflyste julegudstjeneste blev gemt men nu pyntet op med påskeliljer, så dermed kom det også til ære og ærværdighed, selvom grannålene var blevet lidt brune i kanten.
- Vi må ganske vist afholde udendørs gudstjenester med op til 50 personer, supplerer sognepræst Sanne Birkely Sørensen, - men det fandt vi ville være alt for usikkert i det lunefulde danske forårsvejr.
Dermed blev det en drive-in gudstjeneste, hvor netop forårsvejret viste sig fra den lidt barske side.
De henved 20 biler med op til fire passagerer i hver, der havde fundet vej til begivenheden, lunede sig i læ for vinden, men på den lille scene, hvor sognepræsten, musikerne og et par korsangere opholdt sig, sneede og blæste der en strid vestenvind.
Det tekniske set-up blev leveret af Jespers Rejsebio, der har stor erfaring med at lave udendørs drive-in filmforestillinger og i at transmittere lyden direkte ind i bilradioerne, så alle kunne følge med i prædiken, læsningerne og korsangen.

Musikere og sognepræst på en kold opgave. Foto: Helge Søgaard
Bassist med uldluffer
Per Bach, der er organist i Skørping Nykirke, havde samlet et lille hold af musikere, som ledsagende salmerne, men det var en kold tjans.
Klaus Bystrup, der spillede kontrabas, lykkedes dog med at slå strengene an iført varme uldluffer, så det hele forløb planmæssigt.
- Vi valgte at gennemføre gudstjenesten, som var den foregået inde i kirken, fortsætter sognepræst Sanne Birkely Sørensen, der selv var iført hue og uldne trøjer under præstekjolen.
- Det er vanskeligt at lave en gudstjeneste anderledes, og jeg tænker også, det er vigtigt, at den er genkendelig for menigheden, selvom den finder sted udendørs.
- Selvfølgelig er det anderledes for mig, for jeg er jo vant til at have øjenkontakt med menigheden i kirken, når jeg forretter gudstjenesten. Det er vanskeligt, når folk sidder bag bilruderne, men alle var søde til at vinke og smile, så jeg dermed fik lidt feedback undervejs.
En væsentlig ændring var der dog i programmet.
Normalt indledes ceremonien med 3 x 3 bedeslag fra kirkeklokkerne, men de var i dagens anledning erstattet af tilsvarende dytten i bilhornene, fint dirigeret af sognepræst Sanne Birkely Sørensen.

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.