Rebildløb - næsten som i ”gamle dage”

Startskuddet lyder ved Skørping Idrætscenter lørdag 12. juni

Rebildløbet plejer traditionelt at tiltrække mellem 500 og 1000 deltagere i alle aldersklasser. Billedet her er fra 10 års-jubilæumsløbet i 2014. Arkivfoto

Rebildløbet plejer traditionelt at tiltrække mellem 500 og 1000 deltagere i alle aldersklasser. Billedet her er fra 10 års-jubilæumsløbet i 2014. Arkivfoto

Så har Rebildløbet endelig fået grønt lys til at invitere løbere og gående tilbage til startfeltet.

Efter et corona-præget år, hvor Rebildløbet i 2020 blev aflyst, kan motionister nu igen deltage i et ægte motionsløb sammen – side om side – i Rold Skov og Rebild Bakker.

Rebildløbet har eksisteret siden 2004 med start og mål ved Skørping Idrætscenter – og løbet tiltrækker typisk tiltrækker mellem 500 og 1000 voksne, unge og børn fra nær og fjern til en løbefest med gode udfordringer i skoven, musikalsk underholdning på ruten og masser af hygge.

Plads til 150 pr. sektion

Traditionen tro løber deltagerne direkte fra boldbanerne og ind i Rold Skov.

Afhængig af om løberne har valgt at løbe 5,9 km, 13,7 km, halvmaraton eller det 1 km lange børneløb, kommer de både forbi Bregnesøen og St. Økssø og op gennem Rebild Bakker.

Rebildløbets gårute på 5,3 km – som tilbydes for første gang i år - byder ligeledes på smukke oplevelser i naturen bag Skørping Privathospital.

- Oven på sidste års aflysning er vi i år så heldige, at der er blevet givet grønt lys til, at vi kan gennemføre vores løb.

- Forsamlingsloftet udendørs var i første omgang 150 løbere pr. distance, så det har vi planlagt efter.

- Det er siden steget til 200 pr. sektion, men vi holder os på den sikre side, fortæller Patrick Lemonnier, som er med i arrangørgruppen for Rebildløbet.

Overholder alle corona-regler

Også på andre punkter er arrangementet tilpasset i forhold til at mindske risikoen for smitte og lette en evt. smitteopsporing.

Blandt andet skal deltagerne fremvise corona-pas, og arrangørerne skal udarbejde en særlig sundhedsplan.

- Men det er alt arbejdet værd, for nu kan vi endelig tilbyde løberne årets første ”rigtige” motionsløb, gode oplevelser i den lysegrønne Rold Skov og forhåbentlig samtidig generere et overskud til vores idrætsklub, IF Frem Skørping, fortæller Patrick Lemonnier.

Løbsarrangører rundt om i landet har i corona-tiden været meget kreative og har arrangeret virtuelle motionsløb, hvor deltagerne har kunnet løbe på egen hånd og har fået medaljer tilsendt før eller efter løbet.

Men det er nu engang ikke helt det samme som et rigtigt motionsløb, hvor ”pistolen” skydes af ved løbets start, hvor chippen i skoen registrerer tiden, og hvor der er forplejning til løberne og medaljer til at hænge om halsen, når man kommer i mål.

Der er stadig ledige startnumre at få, oplyser presseansvarlig for Rebildløbet, Anne Voss.

- Og masser af frivillige hjælpere vil alle gøre deres til, at deltagerne kan få en hyggelig formiddag med høj puls og sved på panden, føjer hun til.

Interesserede kan læse mere om Rebildløbet på hjemmesiden www.rebildloebet.dk

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden