Smittefare: Elev sendt hjem fra skole af corona-frygt

Skole holder vejret, mens dreng med smittet familiemedlem testes

Selv om ingen er smittet på Karensmindeskolen blev en elev i dag sendt hjem af frygt for at han skulle bære smitten. <i>Claus Søndberg</i>

Selv om ingen er smittet på Karensmindeskolen blev en elev i dag sendt hjem af frygt for at han skulle bære smitten. Claus Søndberg

STØVRING:En dreng blev fredag sendt hjem fra skole, da et nært medlem af hans familie fik konstateret smitte med corona-virus.

- Det foregik ganske udramatisk. Moren kontaktede mig og fortalte om testresultatet. Så kom hun op og hentede sin dreng. Der er ingen her på skolen, der har fået konstateret smitte af virusset, fortæller leder af Karensmindeskolen, Henrik Weinkouff.

Drengen bliver nu også testet, og viser det sig, at han ikke er smittet vil han kunne vende tilbage til sin klasse. Det kræver typisk to test med 48 timers mellemrum.

- Vi følger helt Sundhedsstyrelses retningslinjer. Vi foretager os ikke yderligere, med mindre det viser sig at drengen er smittet. I så fald har styrelsen sin corona-opsporings-enhed, der kan sættes ind. Vi håber virkelig at det ikke bliver nødvendigt, siger Henrik Weinkouff.

Der er med andre ord ingen grund til at sætte det store apparat i gang endnu, er holdningen.

Familier med tilknytning til Karensmindeskolen kan selvsagt selv opsøge en covid 19-test, hvis de er usikre på om de kan være smittet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.