Unge i Nørager igen i skaberhjørnet

Nyt sceneområde ved Sortebakken forventes at stå færdigt først i juni - men indvies først efter sommerferien

Unge ved én af hængekøjerne. Privatfoto

Unge ved én af hængekøjerne. Privatfoto

Unge i Nørager har siden 2016 arbejdet på at skabe et attraktivt og spændende udemiljø ved Sortebakkeskolen og Ungecenter Syd.

Det er lykkedes, og første etape blev indviet allerede i 2018.

Nu er anden etape indledt med fokus på at lave et indbydende plateau/sceneområde kaldet Platform X.

Det var elev- og centerrådet ved Ungecenter syd - en del af Rebild Ungdomsskole og Sortebakkeskolen - der tilbage i 2016 kastede sig ud i et projekt, der handlede om hvordan man kunne forskønne eller etablere et lidt mere spændende udeareal ved Sortebakkeskolen. Et areal, der på det tidspunkt var en kedelig græsplæne med buske.

De unge fra elev- og centerrådet gik i gang med at lave workshops for alle de øvrige unge, og med stort engagement og iver blev der lavet collager, tegnet, bygget udemiljø i Lego og dermed havde startskuddet til et nyt udemiljø for alvor lydt. Det var gået fra idé til handling.

Penge blev søgt hjem fra fonde for at kunne virkeliggøre nogle af alle ideerne, og i 2018 blev et nyt lækkert område indviet.

Det var dog ikke alle drømme og idéer, der blev realiseret i første omgang. Særligt ideerne om et sceneområde kunne ikke etableres indenfor de økonomiske rammer af det første projekt.

Dermed skulle der søges flere penge hjem, hvilket elev- og centerrådet har arbejdet med i 2019, og her lykkedes det at få bevilliget 250.000 kr. af Realdanias kampagne Underværker, der støtter lokale ildsjæle rundt i landet.

Der bores... Privatfoto

Der bores... Privatfoto

Første spadestik

De penge betød, at elev- og centerrådet i efteråret 2020 kunne begynde at lave modeller af plateauet og byggede prototyper i klodser. Et arbejde, der skabte den endelige udformning af sceneområdet Platform X. Samtidig blev de nødvendige byggetilladelser indhentet over vinteren.

Alt er gået efter planen. Det første spadestik til Platform X kunne sættes i jorden mandag 17. maj, og i løbet af hele uge 21 har de unge bygget og lavet delelementer af Platform X i form af byggeworkshops, hvor der er gravet huller til solsejl og hængekøjer, skilteworkshops, der er plantet planter, bygget bænke og plantekasser og træet er slebet og olieret.

- Det er et meget spændende projekt, som har udgangspunkt i tankerne om unge-involvering, så de bliver en del af udførelsen og virkelig får ejerskab i projektet, fortæller Trine Buus-Pedersen, souschef i Rebild Ungdomsskole.

- Platform X bliver et multifunktionelt område, som kan bruges både som sceneområde, være- og læreområde – det er kun fantasien, der sætter grænser, slutter hun.

Projektet forventes at stå færdigt i starten af juni, men den officielle indvielse bliver først afholdt i forbindelse med det nye skoleår, hvor det forhåbentlig kan lade sig gøre at samle lidt flere unge på kryds og tværs.

Der graves huller til pæle... Privatfoto

Der graves huller til pæle... Privatfoto

Der hamres, saves og bygges... Privatfoto

Der hamres, saves og bygges... Privatfoto

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.