Recepter er stadig ikke helt i orden

Svaneapoteket i Hjørring indberettede i 2012 50 pct. flere alvorlige fejl i recepter end året før. Det fremgår af apotekets årsberetning

Der er fortsat alvorlige fejl i lægers recepter. Arkivfoto: Bente Poder <i>Bente Poder</i>

Der er fortsat alvorlige fejl i lægers recepter. Arkivfoto: Bente Poder Bente Poder

HJØRRING:Skal man gå ud fra Svaneapotekets statistik, så er lægerne blevet lidt bedre til at skrive korrekte recepter. De fejl, der er tilbage, er til gengæld blevet alvorligere. I hvert fald har Svaneapoteket i Hjørring i 2012 indberettet 50 pct. flere fejl end året før til Dansk Patient Sikkerheds Base.

Tallet fremgår af apoteker Henrik Lintners udsendte årsberetning for 2012. Han er en af de få apotekere, der skriver årsrapport - og en af de få, der overhovedet fører statistik på fejl i recepterne.

I 2011 var der fejl på 529 recepter, men i 2012 faldt det tal til 217. Til gengæld blev 57 af dem - mod 38 i 2011 - vurderet til at udgøre en risiko for patientens helbred, såfremt, der ikke blev reageret på det.

Apoteket kan også selv komme til at udlever forkert medicin. Det skete i seks tilfælde i 2012. Det svarer til en fejlpromille på 0,035, hvilket er under apotekets mål på 0,1 promille.

Til gengæld holdt apotekets mål for ekspeditionstid ikke, da den blev målt i uge 3 og 33. Målet siger, at 80 pct. af recepterne skal være ekspederet indenfor ti minutter.

Årsberetninger indeholder i øvrigt masser af oplysninger om stor og småt. For eksempel kan man læse, at de 65 til 69-årige er dem, der køber mest receptpligtig medicin - og det er mændene, der køber mest.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.