Aalborg

Reception for direktørskifte kostede 200.000 kroner

Reno-Nord markerede direktørskifte med en reception, der løb op i 207.413 kroner

Thomas Lyngholm (billedet) blev som ny direktør for Reno-Nord budt velkommen med en stor reception, hvor man samtidig tog afsked med den afgående direktør, Henrik Skovhaug, skriver Journalista.dk.

Thomas Lyngholm (billedet) blev som ny direktør for Reno-Nord budt velkommen med en stor reception, hvor man samtidig tog afsked med den afgående direktør, Henrik Skovhaug, skriver Journalista.dk.

AALBORG:Der var ingen smalle steder, da skatteyderne betalte for en kæmpe afskeds- og tiltrædelsesreception hos aalborgensiske Reno-Nord, skriver netmediet Journalista.dk.

Den omtalte reception blev afholdt i maj 2016 for at sige goddag til den nye direktør, Thomas Lyngholm, og farvel til Henrik Skovhaug, der efter 20 år på posten valgte at stoppe hos det kommunalt ejede renovationsfirma. Nu har Journalista.dk har fået aktindsigt i udgifterne til receptionen.

Festlighederne var så omfattende, at man havde fundet det nødvendigt at hyre et eventfirma, som stod for den praktiske gennemførsel af de mange programpunkter.

Ifølge den fremsendte opgørelse fra Reno-Nord kostede det i alt skatteyderne 207.412,19 kroner.

Blandt andet lejede Reno-Nord en 180 meter lang rød løber, hvilket i sig selv kostede 23.749,94 kroner. Ved at følge den kunne deltagerne gå i retning af den opstillede buffet, hvor der for 77.421 kroner var gjort klar til, at 220 kunne få stillet sulten og slukket tørsten.

For at sikre at så mange som muligt deltog i den stort opslåede reception, indrykkede Reno-Nord en række annoncer hos Nordjyske Medier, hvilket medførte en udgift på 32.582,73 kroner.

Her eftersøgte man forretningsforbindelser og andre venner af huset, mens der omvendt ikke var fri adgang for de nordjyske skatteydere, selv om det var dem, der betalte gildet.

Ifølge tilmeldingerne til receptionen valgte 189 at benytte sig af tilbuddet. Det svarede til, at det gennemsnitligt kostede skatteyderne 1.097,41 kroner per deltager, hvilket er over den normale grænse på 1.000 kroner, som typisk udledes af Peter Brixtofte-dommen, skriver Journalista.dk.

Ifølge TV2 Nord var bestyrelsen ikke orienteret.

- Havde det budget været igennem bestyrelsen, så havde vi nok skåret væk, så prisen for receptionen var blevet det halve, som også er det, jeg helt ærligt troede, den kostede. Men det er vores fejl, at vi ikke har interesseret os nok i det budget, siger Daniel Nyboe Andersen (R), viceborgmester i Aalborg Kommune og bestyrelsesformand i Reno-Nord til TV2 Nord.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.