Redningskrans kastet til plejecenter

Privat investorgruppe vil overtage plejecenter, som kommunalbestyrelsen indstiller til lukning

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HUNE:Frustrationen var stor blandt pårørende og ældre, da kommunalbestyrelsen i midten af september med 22 af 27 stemmer vedtog, at Hune Plejecenter skulle lukke, fordi der er for mange tomme pladser generelt i Jammerbugt Kommune.

Kommunen er bundet af lejekontrakt med Nørresundby Boligselskab frem til 2032, men vurderer, at der alligevel kan spares på at lukke plejecenteret, blandt andet på nattillæg, rengøring og bedre udnyttelse af personaleresurser, når beboerne i givet fald ville skulle spredes til andre steder.

Beslutningen har sat sindene i kog i lokalsamfundet, der har kvitteret med protester og læserbreve. Nu har en gruppe pårørende, private investorer og frivillige lagt hovederne i blød for at se, om der kan kastes en redningskrans til plejecenteret. Gruppen ønsker at overtage lejemål og drift.

Godt grundlag i Hune

- Det er meget seriøst det her. Der er meget stor positivitet i gruppen og uhyre stor opbakning fra lokalområdet om, at der skal være plejecenter her i fremtiden, siger Christian Hem (V), der er en del af gruppen og også sidder i kommunalbestyrelsen, hvor han stemte imod lukningen af Hune Plejecenter.

Christian Hem er også bestyrelsesmedlem i Sparekassen Vendsyssel. Endnu er alting ikke regnet igennem, men initiativgruppen er overbeviste om, at der kan sikres en rentabel drift.

- Når kommunen mener, det ikke kan betale sig, er det fordi de sammenligner med andre plejehjem. Vi er sikre på, at det kan lade sig gøre, så vi kan bevare det gode miljø for de ældre på plejecenteret, siger Christian Hem.

Han mener bestemt, at grundlaget for Hune Plejecenter er til stede i fremtiden. Stedets 18 pladser er alle optagede, og der er venteliste.

- Hune Plejecenter har også mange folk fra andre egne, der vil flytte hertil. Vi tror der er plads til plejecentret i årene fremover også, siger Christian Hem.

Borgmesteren afventer udspil

På borgmesterkontoret tager Mogens Gade initiativet med ophøjet ro. Han ser ingen grund til at rive lukningsaftalen i stykker:

- Vi har truffet en beslutning omkring kapacitetstilpasning af antallet af plejehjemspladser i kommunen. Den står jeg ved, siger Mogens Gade (V).

Han erkender, at hvis Hune Plejecenter overlever, så skal kommunalbestyrelsen have sat navn på et nyt plejecenter, der kan lukke, for så er der pludselig overkapacitet igen.

Det er en del af visionsplanen for udviklingen på plejehjemsområdet, at der med tiden skal være færre og større plejecentre i Jammerbugt. Pilen ser derfor ud til at pege på plejehjemmene i Birkelse, Kaas eller Saltum, som er de mindste af kommunens plejehjem. Men borgmesteren tør ikke være konkret endnu.

- Vi må afvente udspillet fra gruppen, inden vi foretager os noget, men det er klart, at vi bliver nødt til at se på kapaciteten på plejehjemmene igen, siger Mogens Gade.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.