Regatta skal sætte fokus på vandsport

11 sejlskibe og 30.000 - til 35.000 gæster skal skabe liv på havnen i Aalborg

Foto Kim Dahl HansenTordenskjolds dagene <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Foto Kim Dahl HansenTordenskjolds dagene Pressefotograf Kim Dahl Hansen

AALBORG:Med 11 deltagende sejlskibe, et matchrace for professionelle sejlere, 30 - 35.000 gæster samt diverse vandsportsaktiviteter, musik og gøgl bliver der for alvor noget at se på, når Aalborg Regatta løber af staben 15., 16. og 17. juni.

Muligt at komme ombord

- Men det er også meningen, forsikrer Søren Thorst fra Aalborg Events.Her står man sammen med Aalborg Waterfront for koordineringen af programmet, som også omfatter mulighed for at komme ombord på flere af skibene. - Vi har selv inviteret Wylde Swan og Shtandart, men der kommer også en masse klasse B og C skibe. Så selvom arrangementet ikke kan sammenlignes med de 90 skibe, vi havde besøg af til Tall Ships Races, kommer havnefronten kommer til at være fyldt op hele vejen fra Limfjordsbroen til Utzon Centret, fortæller Søren Thorst.

Ikke et nyt Tall Ships

Formålet er først og fremmest at give de besøgende en oplevelse af Aalborg som et sted, hvor der også sker noget på vandet. For med den nye havnefront og et helt nyt musikhus på vej er mulighederne utallige - både i forhold til sejlads og andre former vandsport.- Det er hverken tænkt som et nyt Tall Ships Races eller en musikfestival. Men vi regner alligevel med, at der kommer mellem 30.000 og 35.000 gæster. For der sker jo en masse både på vandet og langs havnefronten, tilføjer Thorst.

Afhængig af vejret

Regattaens succes er naturligvis meget afhængig af vejret. For mange af aktiviteterne foregår i sagens natur i og på vandet. Fredag er der f.eks. prøveture i havkajak, åbent skib på Jens Krog, wakeboard-opvisning og Jyske Bank Matchrace, og lørdag står den blandt andet på mere matchrace, vandpolo, dykkeraktiviteter, redningsøvelse, lystsejlads, hornfiskekonkurrence og roning og anderæs.

Koncerter og gøgl

Musikalsk kan deltagerne i regattaen blandt andet glæde sig til koncerter med Nabiha, Mads Langer og Poul Krebs, og programmet byder også på masser er gøgl og aktiviter for børn og barnlige sjæle. For eksempel et stort legeland ved Utzon Centret, en fodboldturnering og en konkurrence om at lave den flotteste sushi.- Vi vil gerne skabe en unik oplevelse for hele familien, siger Søren Thorst Han skønner, at arrangementet kommer til at koste omkring 1 mio. kroner. Men det er kun fordi, der er så mange frivillige og sponsorer på banen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk