Regering opgiver forbud mod købesex

En indstilling fra Straffelovsrådet afviser tanken om et forbud - det følger regeringen

Købesex bliver alligevel ikke gjort ulovligt. Arkivfoto <i>NF</i>

Købesex bliver alligevel ikke gjort ulovligt. Arkivfoto NF

DANMARK:Danmark får næppe noget forbud mod købesex. Regeringens koordinationsudvalg besluttede nemlig i sidste uge ifølge flere uafhængige kilder at følge en indstilling fra Straffelovsrådet, som afviser tanken om et forbud, skriver Information.

Beslutningen kommer, selv om både Socialdemokraterne og SF officielt går ind for et forbud, mens de radikale på et landsmøde i 2009 besluttede, at »Det Radikale Venstre vil arbejde for, at det bliver kriminelt at købe sex hos prostituerede, der opholder sig ufrivilligt i erhvervet«.
I weekenden kom det frem i Politiken, at Strafferådet har vendt tommelfingeren nedad til forslaget, og ifølge Informations kilder i regeringspartierne er det angiveligt med begrundelse i juridiske gråzoner og »risikoen for stigmatisering«, at udvalget har valgt ikke at anbefale et forbud mod købesex.

Rapport kommer senere

Rapporten ventes offentliggjort i midten af denne uge. Flere regeringspolitikere, heriblandt SF's tidligere formand Villy Søvndal, har argumenteret for et forbud mod købesex på hjemmesiden www.tagstillingmand.dk.

Her siger Villy Søvndal, at »et lovindgreb er nødvendigt, fordi vi med lovgivning kan signalere, hvad der er socialt acceptabelt«.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.