Regionen skal selv til at køre lægebilen

Et snævert politisk flertal valgte at annullere udbud og gøre kørsel til en regional opgave

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:Region Nordjylland skal selv til at drive akutlægebiler, paramedicinerbiler og akutbiler.

Regionsrådet har besluttet at annullere et udbud og tage opgaven på sig fra årsskiftet 2019/2020. Hidtil har kørslen været udført af Falck Danmark A/S.

Dermed følger Region Nordjylland i sporet af andre regioner, som også har valgt at hjemtage dele af den type kørsel.

I alt drejer det sig i Nordjylland om 2 akutlægebiler, 5 paramedicinerbiler og 2 akutbiler med baser i Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Thisted, Brovst, Farsø, Hobro, Hals og Skagen.

Opgaven har været i udbud, og der var indkommet bud fra to private firmaer - Falck og PreMed - men et flertal i regionsrådet bestående af S, SF, R, Enhedslisten og Thomas Hav (uden for parti) valgte at annullere udbuddet. Et mindretal på 17 var imod at hjemtage opgaven og foretrak Falcks tilbud - mindretallet består af V, K og DF.

- Det præhospitale område er i en rivende udvikling, og det selv at blive driftsherre vil give os en fleksibilitet i daglig drift - særligt i forhold til at afsøge nye udviklingsmuligheder for en endnu tættere integration af regionens akutte tilbud. Beslutningen bunder således ikke i utilfredshed med Falck, og vi ser frem til et fortsat godt samarbejde om ambulancedriften, siger Ulla Astman (S), regionsrådsformand i Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Hjemtagningen får ikke betydning for den behandling, som patienter modtager på skadestedet og i hjemmet, hvis de bliver kritisk syge eller kommer til alvorligt til skade. Driften af ambulanceberedskabet og den liggende sygetransport vil fortsat blive løst af Falck Danmark A/S.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.