Rekordhøst på vinmarken

Det tegner godt for Klostervinen fra Torslev

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TORSLEV:2014 ser ud til at blive en rigtig god årgang for rosè-vinen fra Torslev, som sandsynligvis kommer til at overgå den meget flotte årgang 2013.

Poul Erik Lundtoft plantede vinstokkene af sorterne Rondo, Millot og Regent i 2007 bag Torslev Kirke på den gamle kælkebakke. Ønsket er et lille pensionist-vinprojekt, mest for sjov og ikke et kommercielt produkt.

Nu er vinstokkene så ”gamle”, at de giver masser af frugt. De første årgange forsøgte man at lave rødvin, men den havde ikke nok koncentration og blev lidt for tynd. Så Poul Erik besluttede at lave et nicheprodukt, en rosèvin.

En rosèvin er tættere på et godt resultat end en rødvin her i Danmark, da Danmark er udkantsområde for vindyrkning. Det kræver specielle sorter, der modner efter det danske klima. En god vin har en fin balance mellem frugtaromaer, frugtsyre og tannin samt ikke for meget alkohol og en god eftersmag.

- Det er ikke et problem at få frugtsyre i vinen her i Danmark, men opgaven består i optimal modenhed, og vejret er vi jo ikke herre over. Optimal modenhed giver de rigtige frugtaromaer og et optimalt sukkerniveau, giver den ønskede alkoholmængde, forklarer David Andreasen.

Den menneskelige faktor for god vin, er også meget vigtig for slutresultatet. Her kommer Poul Eriks pleje af markerne og høsttidspunkt for druerne ind i billedet.

- Sidder bladene for tæt på druerne og der kommer meget regn, som i her august, så kan der nemt komme sygdomme og man bliver nød til at sprøjte. Men det er man fri for, hvis man plejer sin vinmark rigtigt og sørger for, at der kan komme luft til så druerne tørrer, oplyser David Andreasen.

Poul Erik vil hellere gøre et godt stykke arbejde i vinmarken frem for at bruge sprøjten.pd

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.