Hele landet

Rekordmange lastbiler på vejene

Lastbiltrafikken satte sidste år rekord, viser tal fra Brancheorganisation For Den Danske Vejgodstransport. Som noget nyt er lastbilernes nationalitet ikke offentliggjort

Arkivfoto: Claus Søndberg

Arkivfoto: Claus Søndberg

HELE LANDET: Store lastbiler, der kører ind over de danske grænser, er hverdagskost.

De 5.970 lastbiler, der hvert døgn kørte ind i Danmark, satte rekord i de sidste tre måneder af 2017.

Det viser nye tal fra ITD, Brancheorganisation For Den Danske Vejgodstransport, der har talt lastbiler, ifølge Fagbladet 3F.

Antallet af lastbiler vokser, og tallet for sidste år er godt syv procent højere end i samme periode i 2016. Lastbiltrafikken ind i Danmark ligger dermed på det højeste niveau siden tællingerne begyndte i 2003, og det er ifølge ITD et godt tegn:

- Det høje antal af lastbiler indikerer, at væksten fortsat går den rigtige vej. Der bliver fragtet enorme mængder af varer lige nu, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD til Fagbladet 3F.

Lastbiler østfra

ITD har ikke som i tidligere opgørelser offentliggjort nationaliteten på lastbilerne.

Morten Jacobsen, kommunikationschef i ITD, oplyser, at ITD har detaljerede tal på, hvilke lande de enkelte lastbiler kommer fra.

- Men vi har valgt at ændre, hvad vi offentliggør. Den del af undersøgelsen er til intern brug – og det er jo vores egen undersøgelse. Det, vi ønsker at fortælle, er, hvordan lastbiltrafikken ser ud, siger Morten Jacobsen.

Den kursændring ærgrer Flemming Overgaard, der er næstformand i 3F’s Transportgruppe.

- Opgørelsen er desværre blevet udvandet. Det giver ikke meget mening, når ITD pludselig ikke længere ønsker at offentliggøre, hvilke lande lastbilerne kommer fra, siger han.

Han pointerer, at ITD’s opgørelser fra tidligere i 2017 viste, at et rekordstort antal af lastbilerne var med østeuropæiske nummerplader.

- Det billede har næppe ændret sig ret meget. Ud over at det sandsynligvis er østeuropæiske lastbiler, der står for den største vækst. Men vi kender ikke det præcise antal nu, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.