Rekordtempo på rejsesalg

Jule- og nytårsrejser går som varmt bød hos rejsebureauerne lige nu, fordi mandag er juleaften

De Dansk Vestindiske Øer med deres historiske tilknytning til Danmark står højt på julerejsernes liste.

De Dansk Vestindiske Øer med deres historiske tilknytning til Danmark står højt på julerejsernes liste.

DANMARK:Jule og nytårsrejserne bliver i disse uger solgt i rekordtempo, fordi juleaften i år falder på en mandag.

Det gør det til en rigtig arbejdstager jul, og ifølge Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour, er interessen for at komme ud at rejse i julen større end nogensinde, skriver Vejle Amts Folkeblads rejsesite.
- Danskerne rejser især til De Kanariske Øer. Men også rejsemål som Egypten og Thailand hitter hos danskerne. Mange forældre inviterer børn og børnebørn med på juleferie, så vi sælger også mange rejser, hvor tre generationer rejser sammen, siger Stig Elling.

Indien trækker

Hos Apollo Rejser står julen for mange af gæsternes vedkommende på indisk gastronomi, yoga og spa- og wellnessoplevelser.

- Salget af julerejser går strygende. Det er nogle år siden, at vi har haft en decideret medarbejderjul. Det har vi i år. Danskerne skal kun bruge to fridage for at kunne holde en uges ferie og yderligere fire fridage for at kunne holde 14 dages ferie, og det får flere end nogensinde til at rejse væk i julen.
- De mest populære rejselande over jul og nytår er Gran Canaria, Egypten og Jordan, og på en fjerdeplads Goa i Indien. Rekordmange vil fejre jul og nytår i den indiske delstat, og de fortæller vores rejsekonsulenter, at det er drømmen om lange, hvide strande, god varme, gastronomi, yoga og spa- og wellnessoplevelser og ikke mindst markeder med lækre varer, siger Rikke Koks Andreassen, Apollos kommunikationschef .

10 procent flere rejser

Billedet er det samme hos Falk Lauritsen Rejser.

- Efterspørgslen på jule- og nytårsferier er stor, for vores afgange til varmere himmelstrøg som for eksempel De Kanariske Øer ligger op til og i weekenden. Både singler, par og børnefamilier benytter lejligheden til at søge væk fra kuldegrader og sne og mod med varmegrader og sandstrande. Vi har i år solgt omkring 10 procent flere jule- og nytårsrejser end på samme tidspunkt sidste år, og vi forventer at der i år bliver rift om pladserne, siger Søren Falk Lauritsen, administrerende direktør i Falk Lauritsen Rejser.

Ferieunderskud

Hos Bravo Tours oplever man efterspørgsel efter lidt dyrere rejser som eksempelvis De Dansk Vestindiske Øer.

- Gæsterne er klar til at spendere ekstra mange penge på jule- og nytårsrejserne i år. Og her står rejser til De Dansk Vestindiske Øer højt på hitlisten.
- Men vi sælger også rigtig mange rejser til Sharm el Sheikh i Egypten og Fuerteventura, Gran Canaria og Tenerife. Det skyldes sikkert, at der er et ferieunderskud på grund af den våde sommer. Masser af danskere trænger til sol og varme, siger Bent Bernardi Sørensen, kommunikationschef hos Bravo Tours.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk