Restaurant åbner i hovedstaden

Fiskerestaurant i Skagen udvider aktiviteterne og åbner en afdeling i hjertet af København

Jeppe Hostrup
Til februar kan københavnerne få en smag af Skagen i deres eget pastorat. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen
Skagen 7. januar 2016 14:36 - Opdateret 7. januar 2016 20:52

SKAGEN: I et af de gamle ikoniske fiskepakhuse på Skagen Havn, som Thorvald Bindesbøll tegnede tilbage i starten af 1900-tallet, kan lokale og turister få sig en autentisk smagsoplevelse hos Skagen Fiskerestaurant. Restauranten er beklædt med skibsklokker, galionsfigurer og andre maritime klenodier, der klart understreger for gæsterne, at de befinder sig på en ægte Skagen-restaurant. I mere end 40 år har restauranten serveret frisk fisk fra det omkringliggende farvand til sine gæster.

Men inden længe er det ikke kun i Skagen, at man kan få sig denne oplevelse. Skagen Fiskerestaurant åbner nemlig op i København med reception den 25. februar og åbning den 26. februar.

- Vi har ledt efter en placering i København i snart tre år, og nu har vi endelig fundet det rigtige sted, siger indehaver af Skagen-restauranten, Jesper Winter.

Sløret for den præcise placering kan endnu ikke løftes, men Jesper Winter fortæller, at det er midt i hjertet af hovedstaden.

- Fuldstændig som i Skagen

Selvom den velkendte fiskerestaurant flytter ind i uvante rammer, så vil man stadig være bevidst om, at det er en restaurant fra Skagen.

- Udtrykket bliver fuldstændig det samme som i Skagen. Gæsterne vil ikke være i tvivl om, at det er en Skagen Fiskerestaurant. Menuen bliver nogenlunde den samme, og vi vil have et udvalg med produkter fra Slagter Munk, Skagen Bjesk, Skagen Bryghus og Skagen Køkkenet, siger Jesper Winter.

Og gæsterne vil også modtage en varm nordjysk velkomst. Restaurantbestyrer bliver Albert Emil Sørensen, der selv er skagbo, og man vil primært forsøge at ansætte nordjyder som personale.

Forlænger sæsonen

Restauranten i Skagen har naturligvis flest gæster i sommermånederne, når der er mange turister i byen, men med den nye restaurant vil man forsøge at forlænge sin egen højsæson.

- Sommersæsonen i Skagen er kort, og huset heroppe er ikke bygget til vinteren. Mange af vores gæster kommer fra København, og det vil vi forsøge at udnytte med den nye restaurant. Samtidig kan vi udnytte noget af al den personale, som vi bruger i Skagen om sommeren, siger indehaveren.

Selvom Jesper Winter nu også får et fokuspunkt i anden del af Danmark, mener han ikke, at det får betydning for spisestedet i Skagen. Tværtimod.

- Det er vores forhåbning, at vores restaurant i Skagen bliver brandet endnu mere, og vores produkter bliver mere kendte. Samtidig kan der komme fokus på Skagen udenfor sæsonen, siger Jesper Winter, der samtidig fortæller, at man overvejer at udvide aktiviteterne til andre af Danmarks store byer.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...