Restauratør: Forkert at afvise Tall Ships Race

Det vækker undren, at politikere takkede nej til stort arrangement

Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

FREDERIKSHAVN:Det skaber undren i Frederikshavn, at kommunens økonomiudvalg har sagt ”nej tak” til muligheden for at få besøg af The Tall Ships Race i 2018.

På den baggrund har NORDJYSKE modtaget følgende indlæg fra Karina Bondeven Lundmose, der skriver på vegne af Restaurant Møllehuset og Hotel Lisboa.

I det åbne brev står følgende:

- Hvor er det ærgerligt, at Frederikshavns Kommune ikke er visionære nok til at se det enorme handels- og markedsføringspotentiale, der er i at få The Tall Ships Race til byen i 2018.

- Økonomiudvalgets begrundelse er, at kommunens økonomi er i så dårlig forfatning, at den er nødsaget til at prioritere anderledes. Umiddelbart en fornuftig beslutning, men ikke hvis man først undersøger, hvad den reelle markedsværdi i The Tall Ships Race kunne være for Frederikshavn.

700.000 gæster i Aalborg

- The Tall Ships Race lagde sidst til i en nordjysk havn i 2010 i Aalborg. Det fire dage lange arrangement havde dengang 700.000 besøgende viser en opgørelse fra Aalborg Kommune. I gennemsnit brugte hver enkelt besøgende 112,50 kroner, hvilket svarer til en omsætning på 80 mio. kroner.

- Derudover blev Tall Ships Race omtalt mere end 650 gange i danske medier. Denne positive omtale bliver i en analyse af Infomedia opgjort til en værdi på 63,5 mio. kroner.

- Den samlede værdi var altså over 140 mio. kroner for Aalborg, og derfor kan det ikke undre nogen, at Aalborg igen skal være værtsby i 2015. De har set værdien af arrangementet, og det samme burde Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn er ikke Aalborg

- Nu skal man selvfølgelig passe på med at sætte Frederikshavn i samme bås som Aalborg. Selvom begge byer er nordjyske havnebyer, er der store forskelle, og det vil der formentlig også være ved The Tall Ships Race. Her skal det dog samtidig tilføjes, at sidste gang Frederikshavn lagde havn til The Tall Ships Race (dengang under navnet Cutty Sark Tall Ships Race), kom der 250.000 gæster til byen. Selv med dette ”beskedne” antal vil en omsætning løbe op i 30 mio. kroner og dertil den positive medieomtale.

- Så hvorfor har kommunen alligevel afvist arrangementet? Beslutningen om at afvise forespørgslen fra The Tall Ships Race blev udelukkende baseret på kommunens økonomi.

En værtshavns investering vil typiske ligge mellem 11,2-22,4 mio. kroner, men det er jo ikke kommunekassen, som skal betale størstedelen af dette beløb. Som lokale virksomheder i Frederikshavn er vi opmærksomme på, hvad arrangementer som The Tall Ships Race vil kunne føre til af værdi for byen og dermed også os selv. Derfor er vi mere end villige til at være med til at sponsorere arrangementet, ligesom vi er sikre på, at andre også vil. Hvorfor har kommunen ikke forhørt sig ved de lokale virksomheder i byen, før beslutningen blev taget?

Tag det op igen

- Vi foreslår, at kommunen tager sagen op igen, og baserer deres beslutning på en saglig undersøgelse af, hvor megen kapital byens virksomheder vil skyde i projektet samt forskellige fonde, der kunne være interesserede i at støtte op om arrangementet. Vi skal løfte arrangementet i samlet flok, så lad os i samlet flok tage beslutningen om at holde The Tall Ships Race i 2018.

Karina Bondeven Lundmose, på vegne af Restaurant Møllehuset og Hotel Lisboa,

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.