Lokalpolitik

Revision rykker ind på rådhuset

Frederikshavn Kommunes revisionsselskab har på eget initiativ kontaktet kommunen

- Vi lægger alt frem, og er der sket ulovligheder, handler vi på det, siger borgmester Birgit Hansen, der her ses med sin forgænger, Lars Møller (V). Foto: Kim Dahl Hansen

- Vi lægger alt frem, og er der sket ulovligheder, handler vi på det, siger borgmester Birgit Hansen, der her ses med sin forgænger, Lars Møller (V). Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Kommunes revisionsselskab læser også aviser.

Revisionsselskabet har på eget initiativ meldt sin ankomst på rådhuset i dag.

Det sker efter de seneste dages artikler i NORDJYSKE om kommunens kreative krumspring og brug af en byggekredit på 100 millioner kroner til at holde hånden under den slunkne kommunekasse.

Hård kritik af Lars Møller

- Vi stiller selvfølgelig op og lægger al den information frem, som revisionen ønsker. Så må vi se, om der er baggrund for kritik, og er der sket noget ulovligt, handler vi på det, siger borgmester Birgit Hansen (S).

Økonomiudvalget havde onsdag en lang debat om sagen.

Tidligere borgmester Lars Møller (V) får hård kritik fra flere både nuværende og tidligere medlemmer af byrådet og økonomiudvalget, der føler sig ført bag lyset.

De efterlyser gennemsigtighed og åbenhed, og undrer sig over, hvad der blev af den ”økonomiske og demokratiske genopretning”, som Lars Møller lovede, da han kom til magten for fire år siden.

Sparekravet øget til 125 mio. kr.

Med blot 486 kr. pr. indbygger i kommunekassen ved årsskiftet opfylder Frederikshavn Kommune ikke den såkaldte kassekreditregel om at alle kommuner skal have mindst 1.000 kr. pr. indbygger i kassen.

Derfor er Frederikshavn Kommune under observation fra Indenrigsministeriet.

Økonomiudvalget besluttede på baggrund af de nye oplysninger at øge sparekravet for 2015 med yderligere 25 millioner kroner, således, at der nu skal skæres for i alt 125 millioner kroner.

- Vi vedtog, at alle udvalg skal finde tre procents besparelser. Det svarer til cirka 100 millioner kroner på driften. De sidste 25 millioner kroner fordeler vi først, når vi har sammenlignet de økonomiske nøgletal, såkaldt benchmarking, men det skal ikke kun være ældreområdet og skoleområdet, der skal holde for, siger Birgit Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.