Revnet skorsten var formentlig skyld i gårdbrand

22 brandfolk bekæmpede brand i lade og stuehus syd for Aalborg

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:En lade med op mod 1200 halmballer og et gammelt stuehus blev flammernes bytte, da der natten til mandag udbrød brand i en landejendom på Gultentorpvej 86 tæt på Ferslev syd for Aalborg.

Meldingen om brand indløb klokken 00.15, og ifølge indsatsleder ved Beredskabscenter Aalborg, Peter Reinau, lød den første melding om brand i laden, der var bygget sammen med det gamle stuehus.

Det viste sig dog hurtigt, at branden i laden havde spredt sig til det gamle stuehus.

- Vi måtte tilkalde forstærkning, så i alt havde vi to sprøjtevogne og fire tankvogne fra Aalborg, Nibe og Rebild på stedet, fortæller Peter Reinau.

Revnet skorsten

Branden på gården skyldes formentlig kombinationen af et tændt fyr og en gammel skorsten, mener indsatslederen.

- Skorstenen er sandsynligvis revnet, og så er gnister føget ud i halmoplaget i laden og har antændt branden, siger Peter Reinau.

22 brandfolk hjalp med for at forhindre den voldsomme brand i at sprede sig til resten af gården, som også tæller et helt nyt stuehus.

Sad fast

- Da vi kom frem var en del af laden helt overtændt, og ilden var gået igennem taget. Det gamle stuehus var også helt overtændt. Det var fyldt op med gamle antikviteter. Til gengæld lykkedes det brandfolkene at holde det nye stuehus uberørt af branden, siger Peter Reinau.

Beredskabscenteret måtte i øvrigt have hjælp fra en terrængående bil, en såkaldt Unimog, da brandbilerne sad fast i det bløde underlag rundt om laden og skulle trækkes fri.

Ingen personer eller dyr kom noget til ved branden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.